Politie Gelderland-Zuid

Veel verzet bij aanhouding na belediging

Druten, 24-04-2011 o Een 18-jarige inwoner van Druten die zaterdagavond op de Veerstraat werd aangehouden na belediging, pleegde tijdens zijn aanhouding veel verzet en weigerde om mee te werken.

Rond 22.30 uur werden agenten in verband met een melding verzocht om naar bovenstaand adres te gaan. Daar bleek al snel dat de inzet van de agenten niet meer nodig was. Een omstander, naar later bleek de 18-jarige Drutenaar, begon de agenten vrijwel direct te beledigen. Hierop besloten de agenten hem te controleren en vroegen naar zijn legitimatiebewijs. Hierop gooide de jongen zijn paspoort naar de agenten. Hij beledigde en bedreigde de agenten meerdere malen, waarop de agenten besloten om de jongen aan te houden.

De jongen weigerde aan zijn aanhouding mee te werken en pleegde veel verzet. De 18-jarige probeerde de agenten hierbij meerdere malen te schoppen. De jongen bewoog vervolgens richting het talud, waarop zowel de agenten als de jongen het talud afrolde. De agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de Drutenaar onder controle te krijgen. Een andere eenheid kwam ter plaatse voor ondersteuning. Beide agenten liepen diverse verwondingen op en moesten zich daarvoor onder doktersbehandeling laten stellen. De 18-jarige heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. (10)

Laatst gewijzigd 24-04-2011 14:10 | © Regio Gelderland-Zuid |