Politie Gelderland-Zuid

Meerdere bestuurders onder invloed

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 24-04-2011 o Zaterdagavond en nacht werden in de regio meerdere aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed van alcohol. Hieronder een overzicht van de opvallendste incidenten.

Rond 17.15 uur werden agenten naar de Voorstadslaan in Nijmegen gestuurd in verband met een materiële aanrijding. Al snel werd duidelijk dat een 53-jarige automobiliste uit de gemeente Rheden tegen een geparkeerde auto was aangereden. Een blaastest wees uit dat de vrouw vermoedelijk fors teveel gedronken had. Ze werd aangehouden voor verder onderzoek op het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 790 ugl, wat invordering van het rijbewijs betekent (570 ugl). Proces-verbaal is opgemaakt.

Aalst
Ook een 48-jarige automobilist uit Waalwijk werd betrapt nadat hij betrokken was bij een aanrijding op de Dorpsstraat. De man was zeer onvast ter been, waarop agenten besloten om hen aan te houden voor verder onderzoek. Op het politiebureau weigerde de 48-jarige om mee te werken aan de ademanalyse. Omdat het niet meewerken aan een ademanalyse een misdrijf is, is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

Kerkdriel
Rond middernacht controleerden agenten op de Veersteeg een 65-jarige automobilist uit deze plaats. Vanwege medische redenen kon de vrouw geen goede blaastest afleggen op straat. Omdat de 65-jarige ook geen test kon afleggen op de ademanalyse en de agenten sterk het vermoeden hadden dat dat de vrouw gedronken had, werd besloten een bloedproef af te nemen. Deze zal binnenkort uitsluitsel geven.

Geldermalsen
Op de Rijksstraatweg zagen agenten rond 03.00 een jonge man zonder helm rijden op een bromfiets. Toen hij de agenten zag, stak hij zijn middelvinger op. Korte tijd later zagen agenten hem rijden op de Verlengde Bredestraat. Op de Wilhelminazijstraat lukte het de agenten om de jonge man te laten stoppen. Omdat de agenten een alcohollucht roken, werd de 24-jarige jongen uit Geldermalsen aangehouden. Hij blies 115 ugl. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De jongen kreeg meerdere processen-verbaal, onder andere voor het negeren van een stopteken, belediging, niet dragen van een helm, het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.
(10)

Laatst gewijzigd 24-04-2011 15:32 | © Regio Gelderland-Zuid |