KNHS

Ruben Romp prolongeert titel bij Young Riders
24 april 2011

MIERLO (KNHS) - De strijd om de medailles in het NK bij de Young Riders was ongemeen spannend, omdat de ruiters elkaar vanaf het eerste moment weinig toegaven, waardoor de verschillen tot en met de tweede manche van dit Nederlands Kampioenschap uitermate klein waren. Uiteindelijk bleek Ruben Romp (Riel) met Kadans Webster SFN de sterkste en prolongeerde hij zijn titel, voor Rabo Talententeamlid Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen), die met Wapper als tweede eindigde, voor de verrassende Anouk Kort uit Sint Huibrechtslille met Tjambika.

"Ik werd in de openingsrubriek zesde met geringe achterstand (minder dan één punt) op de winnaar. In de tweede wedstrijd werden we tweede, maar helaas tikte mijn paard in de eerste manche van de alles beslissende derde wedstrijd van dit NK een balkje uit de lepels. Zonder dat foutje hadden we de leiding al in handen gehad, maar nu moest ik - na in de tweede manche foutloos te hebben gereden - weer wachten op de fouten van de combinaties die boven mij stonden. Gelukkig maakten zij fouten, waardoor ik mijn titel kon prolongeren", aldus een dolgelukkige Ruben Romp, die in de voorbereidingen op de tweede manche zich liet adviseren door Jos Lansink. "Ik rijd voor de stal van Jos en nadat ik eerst het parcours alleen had verkend heb ik met mijn vader en Jos de lijn nog eens doorgesproken. Jos adviseerde mij om van hindernis één naar twee binnendoor te rijden om tijd te winnen, want de tijd was uitermate krap bemeten. Door die wending bleef ik als één van de weinigen binnen de tijd en werden we achter rubriekwinnaar Wouter Vos met Chelsea tweede en had ik goud!", aldus Ruben Romp. Stefanie van den Brink, die vorig jaar nog Nederlands Kampioene werd bij de junioren, was op voorhand tevreden geweest met een plaatsje bij de eerste tien. "Dit is mijn eerste jaar bij de Young Riders en nu al tweede worden is een prestatie waar ik zeer tevreden over ben. Wapper sprong alle wedstrijden fantastisch, alleen had ik in de tweede manche van deze derde wedstrijd die ene tijdfout net niet moeten hebben. Daardoor eindigde ik op minder dan een halve strafpunt achter Ruben", lachte Stefanie van den Brink die teleurstelling weg. Voor de rechtenstudente Anouk Kort waren de druiven zuur. Voor de tweede manche van de derde kwalificatiewedstrijd had zij de eerste plaats in handen, alleen moest zij wel foutloos de tweede manche doorkomen. Dat gelukte helaas niet, waardoor zij terugviel naar de derde plaats. "Ik had op voorhand getekend voor een plaats op het podium, dus ik moet niet zeuren. Daarnaast is het fijn om te vernemen dat mijn beide paarden gedurende het kampioenschap groeiden in hun vorm. Tjambika, het paard waarmee ik brons won, is een paard dat erg energiek is, dus daar kom ik in stap de ring mee binnen. Ik hoef haar nooit te motiveren, terwijl mijn andere paard Verdi's Falstaff Wonderland juist een beetje extra peper nodig heeft", aldus Anouk.

Ook nu weer was bondscoach Sven Harmsen vol lof over de parcoursen. "Ik heb drie dagen lang zeer goede sport gezien, dankzij de voortreffelijke parcoursen van Louis Konickx. Selectief, pittig, maar nergens te zwaar en er zorg voor dragend dat de goede combinaties in de kop van het klassement te vinden zijn", aldus Harmsen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chmierlo.nl

Eindstand NK springen Young Riders:


1) Ruben Romp (Riel) - Kadans Webster SFN (Hors La Loi II x Calvados) - 4.98

2) Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) - Wapper (Perion x Ircolando)
- 5.47

3) Anouk Kort (Sint Huibrechtslille) - Tjambika (Indoctro x Wisonisin)
- 6.94