Nationale Sport Week 2011 telt recordaantal deelnemers


Achtste editie succesvol afgesloten in Assen

ASSEN, 20110424 -- Na een week vol sporten en bewegen in heel Nederland sloot vandaag de achtste editie van de Nationale Sport Week feestelijk en sportief af in Assen. Landelijk brachten ruim 700.000 mensen een bezoek aan meer dan 5.000 ‘open huis’ activiteiten. 129 gemeenten organiseerden een lokale Sportweek. Cijfers die de resultaten van vorig jaar ruimschoots overtreffen.

Stichting Nationale Sport Platform organiseerde dit jaar de achtste editie van de Nationale Sport Week. Doel van de week is de promotie van sport in de breedste zin van het woord. Zaterdag 16 april opende de Nationale Sport week groots in Schiedam. Dit jaar voor het eerst werd de week ook officieel afgesloten, namelijk in Assen. Wethouder Sport, Jaap Kuin: “Wat een prachtige dag vol sport, spel en plezier. Wij kunnen als gemeente terugkijken op een geslaagde Sport Week met een knallende landelijke afsluiting en onze eigen lokale Sportweek. De Nationale Sport Week is een initiatief dat wij als gemeente van harte ondersteunen, want sport en bewegen doet wat met mensen! Met inzet van lokale sportaanbieders, de ambassadeurs, het Nationale Sport Platform en natuurlijk ook het mooie weer, zijn vandaag veel inwoners en bezoekers van Assen in aanraking gekomen met sport. Hopelijk stimuleert dit hen om te gaan en te blijven bewegen.”



Kracht van sport overwint


Kees Sijbesma, directeur Nationale Sport Platform is meer dan tevreden over de behaalde winst. Met name over de toename van het aantal gemeenten met een lokale Sportweek. : “Ondanks economisch tegenwind en vele bezuinigingen kiezen toch veel gemeenten voor de kracht van de sport. Met de toename van 95 gemeenten vorig jaar, naar 129 dit jaar bieden de gemeenten ons allen de kans 50 procent van de 16.5 miljoen Nederlanders te bereiken. Samen met de gemeenten streven we ernaar de groei van 30 procent per jaar vast te houden. Theoretisch zouden dan in 2016, wanneer Nederland zich mogelijk kandidaat stelt voor de Olympische Spelen 2028, alle gemeenten een lokale Sportweek draaien. Samen met een Olympisch Vuur Fakkelloop in iedere gemeente, is Nederland klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen 2028 in ons land. De Nationale Sport Week is dan op nationaal én Olympisch niveau.


Meer informatie over de Nationale Sport Week op www.nationalesportweek.nl







Alta PR studio