Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 9.45 uur

Utrecht, 25-04-2011

Vals geld uitgegeven

ZEIST Op zaterdag 23 april hield de politie drie verdachten aan op verdenking van oplichting.

Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat twee jongemannen met vals geld probeerden te betalen bij een winkel aan De Clomp. De politie hield de twee jongemannen van 16 en 17 jaar uit Zeist aan. Ook de caissière, een 17-jarige uit Zeist, werd aangehouden en zij zijn alledrie in verzekering gesteld. Uit camerabeelden bleek dat de drie een paar weken eerder ook een wisseltruc hadden uitgehaald.

Straatroof: politie zoekt getuigen

ZEIST In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april werd een 16-jarige jongen beroofd van zijn telefoon.

Tussen 01.40 en 01.50 uur liep een 16-jarige jongen uit Zeist over de Slotlaan in de richting van de 1e Hogeweg. Hij zag twee jongens staan en één van hen sprak hem aan. Nadat de verdachte enkele vragen had gesteld, ontvreemdde hij de telefoon van de jongen en rende weg. Het slachtoffer rende nog achter de verdachte aan in de richting van het Wilhelminapark maar verloor hem uit het oog. Toen hij terugkwam op de Slotlaan was ook de tweede jongen verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof en heeft de volgende signalementen van de twee verdachten:

Signalement 1:


- Licht getinte 19-jarige man


- 1.80-1.90 meter


- Zwart opgeschoren haar, bovenop langer


- Donker jack, donkere spijkerbroek

Signalement 2:


- 16-18-jarige man


- (Donker)bruin haar


- Felgekleurd groen/blauw jack met logo, lichtblauwe spijkerbroek

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Vernieling voertuigen

ZEIST In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april hield de politie twee jongens aan voor openlijke geweldpleging aan de Jagerlaan in Zeist.

Rond middernacht belde een getuige de politie met de melding dat twee jongens tegen autos aantrapten en ook over één voertuig heen liepen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de verdachten een woning ingegaan te zijn waar zij konden worden aangehouden. De verdachten zijn een 17-jarige jongen uit Zeist en een 25-jarige man uit Utrecht. De politie is bezig met het onderzoek.