Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 25-04-2011

Politie arresteert vier verdachten
Jongen (16) met geweld van fiets beroofd

DEN HOUT: Twee broers (18 en 22) jaar uit Made zijn door de politie de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat zij verdacht worden van een gewelddadige diefstal. Die nacht werd een 16-jarige plaatsgenoot van hen op de Haasdijk op zijn hoofd geslagen en van zijn fiets beroofd. Vanmorgen verrichtte de politie in verband met deze zaak nog twee arrestaties, wederom twee broers (19 en 22 jaar) uit Terheijden.

De politie kreeg de nacht van zaterdag op zondag rond 01.45 uur een melding dat in Made een 16-jarige jongen overstuur thuis gekomen was. De knul had in Den Hout Paaspop bezocht. Terwijl hij naar huis fietste, werd hij ter hoogte van de Haasdijk aangesproken door een van de inzittenden van een auto, die de weg naar Made vroeg. De jongen vond dat vreemd omdat hij ze herkende als plaatsgenoten. Plotseling stapten uit de auto twee gasten Het slachtoffer kreeg een klap op zijn achterhoofd. Daarna pakten ze zijn fiets af. Ze gingen op zijn fiets zitten en reden weg. Ook de auto reed weg. Het slachtoffer is naar huis gelopen en vertelde direct aan zijn ouders wat er gebeurd was. De politie heeft vervolgens, omstreeks 03.45 uur. in een woning twee broers als verdachte aangehouden. Ook de fiets van het slachtoffer werd bij de woning van hen aangetroffen. Maandagmorgen zijn nog twee aanhoudingen gedaan. Het gaat om twee broers uit Terheijden (19 en 22) , zij worden verdacht van betrokkenheid.

Aanrijding komt Waalwijker (42) duur te staan

WAALWIJK: Een 42-jarige Waalwijker is zaterdagavond op de Midden Brabantweg betrapt op het rijden onder invloed. Hij was met zijn auto tegen een verkeerspaaltje gereden.

De verdachte verklaarde dat hij een conflict had gehad met een andere automobilist. Getuigen spreken echter over een achtervolging waaraan de Waalwijker deelnam. Hij blies 520 ugl. Verder bleek hij nog een boete van 400 euro (of 8 dagen zitten) te hebben openstaan. Een familielid kwam de openstaande boete betalen. Hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Verkeersgevaarlijk rijgedrag en rijden met een auto waarvan de APK verlopen is,.

Verkeersruzie bij wegversmalling loopt uit op mishandeling

WIJK EN AALBURG: Een ruzie tussen twee automobilisten bij een
wegversmalling op de Perzikstraat is zaterdagavond rond 21.10 uur flink geëscaleerd. Een 65-jarige Man uit Vlijmen deed aangifte van
mishandeling,de politie arresteerde een 33-jarige man uit Veen als verdachte. De aangehouden verdachte bleek ook nog eens flink onder invloed van alcohol (710 ugl) te zijn. Ook was zijn rijbewijs vanwege een eerdere veroordeling ongeldig verklaard.

De Vlijmenaar verklaarde dat hij voorrang had bij de wegversmalling op de Perzikstraat. Desondanks kwam uit tegengestelde richting de auto bestuurd door de 33-jarige man uit Veen. Volgens de aangever duwde de tegenpartij zijn auto terug. Om verdere schade te voorkomen was hij snel achteruit gereden, waarna hij zijn auto parkeerde. De tegenpartij stapte daarop uit, liep naar hem toe en sloeg hem met vermoedelijk een bos sleutels op zijn hoofd. Daarna werd het slachtoffer nog enkele keren geslagen. Toen de agenten ter plaatse kwamen was er al een flinke oploop ontstaan, omstanders hadden de vechtersbaas van het slachtoffer afgetrokken en hielden hem in bedwang. De verdachte kan een
proces-verbaal tegemoet zien voor mishandeling, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Het slachtoffer had veel hoofdpijn en moest zich onder medische behandeling stellen.

Politie onderzoekt inbraken in drogisterijen en horecazaak

OOSTERHOUT: Inbrekers hebben de nacht van zaterdag op zondag rond 04.15 uur toegeslagen bij een drogisterij op het winkelcentrum Arkendonk. Agenten van de Noodhulp waren kort na de inbraakmelding ter plaatse. De achterdeur was open gebroken. Met een politiehond werd naar de daders gespeurd die er toch al weer vandoor gegaan. Er zijn parfums buit gemaakt.

WASPIK: Ook vannacht is een inbraak in een drogisterij gepleegd. De daders sloegen rond 04.30 uur toe in een winkel op de Kerkstraat. Het rechter raam werd ingeslagen. Vanaf de rekken zijn een aantal
verpakkingen met duurdere parfums weggenomen. Een getuige zag drie in het donkere geklede daders die wegreden in een donkerkleurige auto.

DEN HOUT: Vanmorgen is omstreeks 05.30 uur een inbraak ontdekt in een horecazaak aan het Ruiterspoor. De inbreker is via een plat dak op de eerste verdieping binnen gedrongen. Er is een geldbedrag ontvreemd.


Laatst gewijzigd 25-04-2011 11:08 | © Regio Midden en West Brabant |