Gemeente Asten

Conferentie Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Sinds 1 januari 2007 is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) in werking getreden, waarmee gemeenten verantwoordelijk zijn geworden voor maatschappelijke ondersteuning van haar burgers .

Maak uw ideeën kenbaar

Het begrip maatschappelijke ondersteuning is in de Wmo verwoord in negen prestatievelden waarin diverse onderwerpen zijn ondergebracht. De gemeente kiest zelf per prestatieveld hoe deze wordt ingevuld. Om dit goed te doen willen we graag met u in gesprek tijdens een workshop.

Workshops

Er zijn vijf workshops samengesteld waarin de 9 prestatievelden aan bod komen:


1. Leefbaarheid (prestatieveld 1)

2. Jeugd in de Wmo (prestatieveld 2)

3. Mantelzorg en vrijwilligers (prestatieveld 4)
4. Compensatiegericht denken (prestatieveld 3,5 en 6)
5. Maatschappelijke opvang, OGGZ en verslavingszorg (prestatievelden 7, 8 en 9)

Terugkijken en vooruitblikken

Tijdens deze avond kijken we globaal terug op de afgelopen periode en werpen een blik op de toekomst. Mogelijk hebt u eigen ervaringen, ideeën, wensen of oplossingen die u graag kenbaar maakt. Wij nodigen u daarom van harte uit om op deze avond aanwezig te zijn.

Waar, wanneer en voor wie?

Waar: Varendonckcollege in Someren.

Wanneer: dinsdag 26 april 2011 om 19 .15 uur.

Voor wie: inwoners van Asten en Someren, vrijwilligers-, belangen- en welzijnsorganisaties en diegene met een interesse in de Wmo.

Meer informatie en aanmelden?

Via dit formulier op de website van www.someren.nl kunt u zich aanmelden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Theo van de Berkmortel van de gemeente Someren, tel. 0493-494888