Witteveen en Bos

Studenten voorkomen rioolramp op 'Down the drain'

(15-04-2011)

Stichting RIONED organiseert op 26 april de dag `Down the drain' voor hbo-studenten techniek/water. Tijdens deze dag dagen Stichting RIONED en Witteveen+Bos 300 studenten uit om een realistisch rampscenario rond stedelijk water op te lossen.

Stichting RIONED en Witteveen+Bos willen hiermee laten zien hoe belangrijk `urban drainage' is voor een dichtbevolkt land als Nederland en hopen hiermee meer studenten te warm maken voor een toekomst in die richting.

Naast deze actieve workshop `calamiteitenplan stedelijk water' maken de studenten kennis met verschillende andere innovatieve ideeën en technieken, zoals de RioSonic van Ingenieursbureau Moons, 3D technieken uit games voor het opstellen van overstromingsmodellen (Nelen&Schuurmans) en het `dikke water' van Amsterdam: wat betekent het wegzakken van riolenbuizen voor de werking van het rioleringssysteem? Ook kunnen studenten `speeddaten' met mensen uit het werkveld en zo beroeps- en stageinformatie uitwisselen.

Stichting RIONED organiseert deze dag voor de tweede keer. Dat doet de stichting omdat er jaarlijks niet genoeg studenten aan de technische hbo-opleidingen afstuderen om in de toekomstige behoefte van goed opgeleide mensen in de (stedelijke) watersector te voorzien. Meer informatie over het programma is te vinden op
www.riool.net/downthedrain.