FloraHolland


Winnaars Horti Business Game 2.0 bekend

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst bij Tomato World in Honselersdijk zijn afgelopen woensdag de winnaars van de Horti Business Game 2.0 bekend gemaakt. Horti Business Game 2.0 is een spel, waarin de praktijk op tuinbouwbedrijven wordt nagebootst en waarin het ging om het behalen van een hoog eigen vermogen. Een studententeam van Universiteit van Delft en Universiteit van Tilburg werd de terechte winnaar. Juryvoorzitter Erik Leeuwaarden prees dit team vanwege de overduidelijk analytische capacteiten, een expliciete strategie, durf en een goede presentatie. Zelf waren de studenten bescheidener over hun prestaties: 'gewoon marktgericht denken en ondernemen'.

Een van de FloraHolland teams, Innovatief Glas met Informatieanalisten van I&A, kreeg de innovatieprijs voor hun consequente en succesvolle inzet op nieuwe producten, technologie en diensten. En een team van echte bloementelers team won de Strategie prijs voor hun gerichte no-nonsense aanpak.

Van de twaalf deelnemende teams van FloraHolland bleek I-Flower de beste. Frank van der Zande, Bernard Piet en Marco van Santen van Concernlogistiek wisten in het spel een eigen vermogen van ruim zes miljoen euro op te bouwen vanuit een startkapitaal van anderhalf miljoen door een slimme opeenvolging van product-marktcombinaties waarmee ze steeds een goede prijs en marge wisten te halen. Zij wonnen een extra prijs, een i-Pad.

Deelnemers, studenten, kwekers en andere professionals in de sector, hebben het spelen van de game als leerzaam, leuk en spannend ervaren. Ook de collega's van FloraHolland vonden het een verrijking van hun inzichten. Die kennis kunnen ze nu dagelijks toepassen in hun werk en naar hun klanten.