Gemeente Lingewaard


Wagenweg Huissen, gedeeltelijk éénrichtingsverkeer

In verband met een veilige afwikkeling van het verkeer heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om voor een gedeelte van de Wagenweg een wijziging aan te brengen door het instellen van éénrichtingsverkeer. Het betreft het gedeelte van de Wagenweg, dat ligt tussen De Plaats en het Ot- en Sienpad, en dat dus ligt bij de ingang van het winkelcentrum De Brink.

Bestuurders komende vanaf de Nielant in de richting van het winkelcentrum mogen de Wagenweg inrijden. Vanaf de andere richting, dus vanuit de Loostraat gezien, mag de Wagenweg vanaf het Ot- en Sienpad niet meer worden bereden. Fietsers mogen wel in twee richtingen rijden.

Verder zal langs het gedeelte van de Wagenweg, gelegen tussen het Ot- en Sienpad en de toegang tot de sporthal het stil staan worden verboden. Aan de andere zijde van de rijbaan zullen op het wegdek door middel van markering een aantal parkeerplaatsen worden aangebracht.

Voor het laden en lossen op de Wagenweg zullen de tijden worden aangepast, met dien verstande dat laden en lossen alleen is toegestaan van maandag tot en met zaterdag van 6.00 uur tot en met 8.00 uur, van 9.00 uur tot en met 11.30 uur, van 13.30 uur tot en met 15.30 uur en van 17.00 tot en met 22.30 uur. Deze laad- en losplaats wordt met een op het wegdek aangebrachte markering aangeduid.

De Sportdreef wordt aangewezen als een parkeerschijfzone. De bewoners zijn inmiddels in de gelegenheid gesteld om een ontheffing aan te vragen. Deze maatregel wordt genomen om hier het lang parkeren tegen te gaan. De benodigde verkeersborden zullen in de eerste week van mei worden geplaatst.