Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 26-04-2011

Rijbewijs kwijt

BREUKELEN/LOENERSLOOT Twee automobilisten raakten op maandag 25 april hun rijbewijs kwijt omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden.

Rond 09.20 uur zag een motoragent dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 reed, komende uit de richting van Amsterdam. De agent ging achter hem aan en klokte de haastige automobilist ter hoogte van Breukelen op 160 km/u. De man, 53 jaar oud en afkomstig uit Nijlen (België), werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 12.30 uur hield een andere automobilist zich ook niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u. Een motoragent klokte hem ter hoogte van Loenersloot op 160 km/u. De automobilist, een 32-jarige Amsterdammer, moest afstand van zijn rijbewijs doen en kreeg een proces-verbaal.

Man mishandeld

WOERDEN Een man werd op maandag 25 april door meerdere jongemannen mishandeld.

Rond 18.00 uur fietste een 41-jarige man uit Woerden over het Stationsplein-noord. Hij fietste in de richting van Molenvliet. Net voor het bruggetje over het kanaal zag hij een groep van 6-7 jongeren. Hij zag dat één van hen afval op straat gooide en sprak hen daarop aan. Hij verzocht hen meerdere malen het op te rapen, maar dat deden zij niet. Bij het wegrijden, gaf de man één van de jongens een klap op zijn schouder. Vervolgens werd hij door meerdere jongens aangevallen en in het gezicht geslagen. Toen er een passant aankwam, gingen de verdachten er met hun fiets in de richting van Molenvliet vandoor.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en werd ter plaatse door een ambulancebroeder onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij deed aangifte van mishandeling.

Eén van de verdachten was een lichtgetinte jongeman, 20-25 jaar, kort donker haar en heel fors (dik) postuur. Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Inbraakpoging

BREUKELEN Agenten hielden in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 april een jongeman aan naar aanleiding van een inbraakmelding.

Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Stinzenlaan zuid. Een getuige had glasgerinkel gehoord en zag vervolgens enkele jongens wegrennen in de richting van de Straatweg. Agenten gingen naar de woning, waar inderdaad bleek te zijn geprobeerd in te breken. De verdachten waren nog niet in de woning geweest.

Bij onderzoek in de omgeving zagen agenten een auto vanaf de Woerdenseweg, de Straatweg op rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Bij controle van de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop hielden zij de verdachte, een 24-jarige man uit Breukelen, aan en brachten hen over naar het politiebureau. De politie onderzoekt of hij betrokken is bij de inbraakpoging.

Potloodventer

MAARSSEN Een man werd op maandagavond 25 april aangehouden in verband met potloodventen.

Rond 19.30 uur was een 34-jarige vrouw uit Maarssen samen met een vriendin aan het joggen. In het park vlakbij de kinderboerderij in Reigerskamp zagen zij dat een man eveneens aan het joggen was. Ter hoogte van de vijver stopte de man, liet zijn broek zakken en toonden de vrouwen zijn geslachtsdeel. Zij negeerden hem en renden verder. De man trok zijn broek op en rende achter hen aan. Hij haalde de vrouwen in en stopte iets verderop. Weer liet hij zijn broek zakken en toonde zijn jongeheer. De vrouwen wisten dat er veel kinderen in de buurt speelden en besloten daarom 1-1-2 te bellen.

Agenten gingen ter plaatse. Zij zagen de joggende verdachte en zetten te voet de achtervolging in. Zij haalden de verdachte, een 30-jarige man uit Hilversum, in en hielden hem aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 34-jarige Maarssense deed aangifte van openbare schennis van de eerbaarheid.