Gemeente Maasgouw


Opening verkeerspleintje speeltuin de Roetsj Wessem

Speeltuin de Roetsj

Afgelopen jaar is het plan ontstaan om het verkeerspleintje in de speeltuin nieuw leven in te blazen. In samenwerking met de verkeerscommissie van basisschool st. Medardus is besloten voor algehele herinrichting van het verkeerspleintje.

Dankzij de hulp van diverse instellingen en vrijwilligers is dit tot stand gekomen. Zo hebben de basisschool en Mutsaersstichting een financiële bijdrage geleverd. De peuters van peuterspeelzaal de Speeldoos, hebben kunstwerken geschilderd en deze verkocht met een mooie opbrengst voor de speeltuin. Een groot aantal vrijwilligers heeft deelgenomen aan NL Doet, waarbij er werkzaamheden zijn verricht aan het verkeerspleintje en dit werd ook door het Oranje Fonds beloond met een financiële bijdrage. Samen met de opbrengst uit de Jantje Beton collecte was de financiering rond. Het pleintje is zondag 10 april feestelijk in gebruik genomen, waarbij Wethouder Lalieu de speeltuin nog kwam verrassen met een aantal attributen voor het pleintje. Het pleintje is realistisch ingericht, met echte straatnamen, verkeersborden, haaientanden, zebrapad en een rotonde. Zo is de speeltuin weer een leuk en educatief toestel rijker, waar kinderen in hun eigen spel toch nog iets kunnen leren van de verkeerssituaties.

Zondag 10 april zijn er veel ouders en kinderen gekomen en hebben we er een gezellige dag van gemaakt. De speeltuin is iedere dag open, bij goed weer is het winkeltje open op woensdag, zaterdag- en zondagmiddag. Zie ook onze internetsite: www.speeltuinderoetsj.nl. Namens het bestuur van speeltuin de Roetsj willen we iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor de realisatie van dit pleintje.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00