Gemeente Maasgouw


Gemeente Maasgouw ontvangt keurmerk niveau Brons

Dob Brons

Sinds 1 maart is de gemeente Maasgouw gecertificeerd met het niveau Brons -Barometer Duurzaam Terreinbeheer. De gemeente Maasgouw en de gemeente Venlo zijn de enige gemeentes in Limburg die dit keurmerk mogen voeren.

Het beleid van de gemeente is om duurzaam om te gaan met de middelen die gebruikt mogen worden om ons milieu zo weinig mogelijk te belasten. Het onkruid op tegels en klinkers wordt al jaren bestreden met de Dob-methode.

De voorwaarden waaraan voldaan moet worden:
o zorgvuldig te werk gaan in de bestrijding van onkruid o er moeten goede afspraken gemaakt worden met de aannemer en deze moeten administratief opgesteld en bewaard worden o de medewerker die ingezet wordt moet in het bezit zijn van een spuitlicentie en op de hoogte zijn van het beleid

Verder worden er rond het waterwingebied in Heel geen chemische middelen toegepast om te voorkomen dat ons drinkwater onnodig wordt belast. De gemeente wil het veegwerk efficiënter aanpakken om zo vuil en onkruid in de goten en rondom te kolken te bestrijden. De volgende stap is kijken welk effect onkruidvorming heeft bij renovatie en nieuwbouw.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00