Vijf nominaties voor musical Sister Act op Broadway

Persbericht van Stage Entertainment

Persbericht

Vijf nominaties voor musical Sister Act op Broadway

Amsterdam, 26 april 2011

Binnen een week na de première werd bekend dat de musical Sister Act van Joop van den Ende's Stage Entertainment twee en vervolgens nog eens drie Amerikaanse nominaties kreeg.

De twee Astaire Award nominaties zijn voor Anthony van Laast (beste choreografie op Broadway) en Patina Miller (beste vrouwelijke danser op Broadway). De Astaire Awards zijn een eerbetoon aan Fred en Adèle Astaire. Ze bekronen de beste prestaties op het gebied van dans en choreografie. De winnaars worden bekend gemaakt op 15 mei.

Paasmaandag ontving Sister Act drie 'Drama League Award Nominations' voor Distinguished Production of a Musical, Distinguished Performance - Victoria Clark en Distinguished Performance - Patina Miller. Victoria Clark speelt de rol van Mother Superior en Patina Miller de rol van Deloris, die Whoopi Goldberg destijds speelde in de gelijknamige film. De Drama League Awards zijn de oudste theaterprijzen van Amerika en werden voor het eerst toegekend in 1922. Het is een belangrijke prijs die wordt gekozen door de duizenden theaterbezoekers die lid zijn van de Drama League. De winnaars worden bekend gemaakt op 20 mei.

Zie ook www.sisteractthemusical.com en www.stage-entertainment.com. www.theastaireawards.org www.dramaleague.org

*

Links:
http://www.sisteractthemusical.com



Razende Robot Reporter