Rechtbank Arnhem


Project Internetrechter van start

Arnhem , 26-4-2011

Vandaag wordt een eerste zaak gevolgd door het project Internetrechter. Belangstellenden hebben de mogelijkheid via de website www.dg.nl/internetrechter rechtszaken te volgen, hun mening te geven over het verloop van de rechtszaak, vragen te stellen aan de rechter, officier van justitie en advocaat en aan te geven tot welke uitspraak zij zouden komen als zij rechter zouden zijn en waarom. Het project is een gezamenlijk initiatief van het Openbaar Ministerie Arnhem, Dagblad de Gelderlander, de Orde van Advocaten en de rechtbank Arnhem.

Vandaag wordt een zaak gevolgd van een man die - onder andere - wordt verdacht van het plegen van een taxi-overval in Arnhem. Tijdens de zitting wordt `live' verslag gedaan van de zitting door een journalist van de Gelderlander. Een compilatie van de opnames van de zitting wordt in de loop van de dag geplaatst op de website. Bezoekers van de site kunnen - na registratie - gemotiveerd aangeven of zij de eis van de officier van justitie precies goed, te hoog of te laag vinden. Vragen die worden gesteld aan de rechter, officier van justitie en advocaat worden kort voor de uitspraak op 10 mei beantwoord op de website.

De winnaar is degene die het dichtst bij het vonnis van de rechtbank zit en dit het beste heeft gemotiveerd. De prijs is een kijkje in de keuken van de rechtbank Arnhem of een ingelijste strip van De Rechter van Jesse van Muijlwijck.

Het project Internetrechter is te volgen via de website www.dg.nl/internetrechter en via www.twitter.com/internetrechter. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de rechtbank Arnhem op telefoonnummer (026) 359 25 62.