Gemeente Oldebroek


Bezuinigingen bij de gemeente

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 19 april 2011 een stevig pakket bezuinigingsmaatregelen vastgesteld. Dit pakket aan voorstellen ligt nu bij de gemeenteraad. Het resultaat van deze bezuinigingen is dat in 2015 er voor ¤ 1.847.400,- is bezuinigd. Het college heeft zo veel mogelijk gehandeld in lijn van het bestuursakkoord en eerder genomen raadsbesluiten.

Waarom zuinig aan doen?
Sinds vorig jaar is bekend dat er voor onze gemeente financieel zwaar weer op komst is. Op de totale begroting van 45 miljoen euro moet in 2014 bijna drie miljoen euro aan bezuinigingen worden gevonden. De oorzaken zijn divers. Er is een economische crisis en er zijn landelijke bezuinigingen. Den Haag legt steeds meer taken neer bij de gemeenten, en wij krijgen daar niet automatisch meer geld voor. Op de website van de gemeente Oldebroek vindt u meer informatie.

Nu is de gemeenteraad aan zet
De komende tijd buigt de gemeenteraad zich over de bezuinigingsvoorstellen. Daarvoor zijn er de volgende vergadermomenten:

Maandag 9 mei: u kunt inspreken
Openbare vergadering van de raadsbrede commissie Middelen. Belanghebbende inwoners, verenigingen, instellingen, etc. kunnen reageren. Als u wilt inspreken, moet u zich aanmelden. Dit kan tot en met 2 mei 2011 via griffie@oldebroek.nl of telefonisch 0525 - 638 228 begin_of_the_skype_highlighting 0525 - 638 228 end_of_the_skype_highlighting. Het tijdstip waarop de vergadering begint, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. U kunt dit tijdstip vanaf 4 mei vinden op de website http://bis.oldebroek.nl. Als u inspreekt, ontvangt u bericht hoe laat u aan de beurt bent. Zonodig wordt deze vergadering voortgezet op dinsdagavond 10 mei. Naast inspreken kunt u ook een brief schrijven waarin u uw reactie geeft op de bezuinigingen.

Donderdag 19 mei, 19.30 uur: voorbereiding raadsbehandeling Openbare vergadering van de raadsbrede commissie Middelen. In deze vergadering wordt de besluitvorming van de raad voorbereid door bespreking van de voorstellen.

Dinsdag 31 mei, 19.30 uur: besluitvorming door de gemeenteraad Openbare raadsvergadering. In deze vergadering neemt de gemeenteraad besluiten over de bezuinigingsvoorstellen.