Provincie Utrecht

Basisschool in Maarssenbroek wordt woongebied

Basisschool De Karavaan in Maarssenbroek wordt woongebied. In 2003 legde een felle brand de school in de as. De toenmalige gemeente Maarssen besloot niet te herbouwen maar het `gat' op te vullen met woningen. Henk Voulon, procesmanager uit de deskundigenpool van het Aanjaagteam Woningbouw, pakte dit project op verzoek van de gemeente op.

Een quick scan liet zien dat deze herontwikkeling haalbaar is. Vanaf de zomer van 2009 kreeg de detailinvulling van het plangebied concreet vorm. In het gebied komen ongeveer 65 woningen/appartementen, hoofdzakelijk voor senioren met een zorgvraag. Een aantal bestaande voorzieningen zoals een andere basisschool, een verblijf voor Jehova Getuigen, een kinderdagverblijf en een Buurtkamer worden bouwkundig in het project geïntegreerd.

Positieve uitstraling
Volgens Henk Voulon heeft de bouw van de woningen en appartementen een positieve uitstraling op de omliggende jaren '70-wijk Kamelenspoor. Volgende maand zetten gemeente, corporatie en zorg- en welzijnsinstellingen hun handtekening onder de plannen voor De Karavaan. De feitelijke start van de bouw is gepland in 2012.