Hoefnet

Nieuws

Geslaagde oefenmarathon in Eersel

25-04-2011

Op eerste Paasdag zondag 24 april vond de oefenmarathon in Eersel plaats. Zestig deelnemers kwamen op de zonovergoten terreinen van Manege de Molenvelden aan de start.

Pony's

Bij de enkelspan pony's was Thijs Gerritsen dit jaar iedereen te snel af. Hij won de marathon, gevolgd door Ronald Looijmans en Walter Baijens.
Bij de tweespan pony's was het Tinus van Kuijk uit Reusel die met de eer ging strijken. Hij bleef de fanatieke marathonrijders van de Coolvense menners net voor. Marcel Coolen werd tweede gevolgd door Dennis Rijntjes, Chantal vd Weijst en Jan van Tien. Frank van der Vegt Frank van der Vegt (foto: ©Photowerken)

Paarden

Piet Peepers haalde dit jaar de overwinning bij de enkelspan paarden naar zich toe, voor Nathalie van Kuijk en Frank van der Vegt. Thuisrijder Harrie Verstappen won bij de tweespannen, maar Harrie dong niet mee naar de prijzen. Harrie organiseert samen met Gerard Leijten op zaterdag 4 juni een trainingsdag voor de winnaars van alle rubrieken. De gelukkige winnaar van deze prijs bij de tweespannen werd Bart Verhagen uit Bladel die een super marathon reed. Verhagen zette op drie hindernissen nagenoeg dezelfde tijd neer als Wereldkampioen Verstappen. Lucien Nuijts uit Poederlee (B) werd derde, gevolgd door Frans Hollebekkers.
Bij de langspannen pony's en paarden was het Gert Schrijvers uit België die de Nederlanders net te snel af was. De meervoudig Belgisch kampioen wist met een verschil van 0.46 punten Harrie Burghoorn voor te blijven. Schrijvers' landgenoot Valere Standaert werd derde. De organisatie had ook een prijs uitgeschreven voor de snelste tijd in de nieuwe waterbak. Bij de pony's ging de prijs naar Thijs Gerritsen. Bij de paarden moest de prijs gedeeld worden. Zowel Piet Peepers als Theo van Galen reden dezelfde tijd van 31.4 sec.

Klik hier voor de uitslagen.

Harrie van Hoof Harrie van Hoof (foto: ©Photowerken) Rob Lommers Rob Lommers (foto: ©Photowerken)