Gemeente Gorinchem


Gorcumse Cruyff Court kampioenen naar landelijke halve finale!

GORINCHEM, 21 april 2011 - De meiden van de Graaf Reinald school en de jongens van de Samen Onderweg Goudoeverstraat hebben een plek in de landelijke halve finale van de Cruyff Court kampioenschappen bemachtigd! Op woensdag 20 april versloegen ze fanatieke tegenstanders uit Breda en Etten-Leur. Op een ogenschijnlijk rustige lentedag werd in Breda een spannende strijd gestreden om een plek in de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt een thuiswedstrijd. Gorinchem Beweegt organiseert op woensdag 11 mei de strijd om de finaleplaatsen op het Cruyff Court aan de Sportlaan.

Onze kampioenen hadden in maart hun ticket naar de kwartfinale al verdiend. En dit smaakte naar meer! Een bus vol supporters en gretige jongens en meiden ging vol gezonde spanning op bezoek bij onze Brabantse buren in Breda.

De jongens van Samen Onderweg Goudoeverstraat
In het begin was het even wennen, maar daarna kwam de stoomtrein op gang. Met vlot combinatiespel en prachtige acties walsten onze jongens over hun tegenstanders heen. Met ruime cijfers werden alle tegenstanders van de mat gespeeld. Terecht kampioen én een ticket voor de halve finale. Daarnaast wonnen ze ook nog de Fair Play Award doordat ze zich als zeer sportieve deelnemers lieten zien.

De meiden van de Graaf Reinald
De meiden hadden een moeizame start. Hierdoor ging de eerste wedstrijd helaas verloren. Even leek de kans op de titel al verspeeld. Maar niets is minder waar gebleken! Ze stroopten de mouwen op en knokten als een echt team voor iedere bal. Het was een close finish maar met 1 doelpunt verschil werden ze alsnog kampioen en was het felbegeerde ticket naar de halve finale binnen.

Halve finale Cruyff Court kampioenschappen in Gorinchem! Op woensdag 11 mei zullen onze kampioenen verder strijden om Cruyff Court Kampioen van Nederland te worden. Om de finales in het Olympisch Stadion in Amsterdam te bereiken, zullen ze eerst de landelijke halve finale moeten overleven. Deze landelijke halve finale wordt een thuiswedstrijd, deze wordt namelijk op het Cruyff Court aan de Sportlaan in Gorinchem gespeeld. Gorinchem Beweegt zal de organisatie op zich nemen. Supporters worden van harte uitgenodigd om de teams aan te komen moedigen.
Gorinchem Beweegt is een initiatief van de gemeente Gorinchem. Het doel van Gorinchem Beweegt is om voor alle inwoners van de gemeente een leven lang sporten mogelijk te maken op een verantwoorde en aansprekende manier.