Epyon start leveringen aan Lyse voor EV snellaadnetwerk in Noorwegen

Persbericht van Epyon

Leidende utility bouwt Noorse infrastructuur van commerciële snellaadstations

Rijswijk, 26 april 2011 - Epyon BV, de Europese leider op het gebied van intelligente oplossingen voor het snelladen van elektrische auto's (EV's), is begonnen met de levering van meerdere EV snellaadsystemen aan Lyse Energi in Noorwegen.

Epyon installeerde onlangs een Terra 51 Charge Station in de zuidelijke stad Sandnes, vlakbij de E39 snelweg naar Stavanger, en heeft de komende twee maanden installaties op nog minimaal twee andere locaties gepland. Het station in Sandnes, dat vandaag officieel wordt geopend door de Noorse Minister van Transport Magnhild Meltveit Kleppa, is het eerste laadstation ter wereld dat zowel elektriciteit via snelladen als biogas aanbiedt als onderdeel van Lyse's "fuels of the future" service model.

"Dit is een erg mooi project voor Epyon. Lyse is van plan om een van de meest innovatieve EV snellaadnetwerken ter wereld te bouwen en exploiteren", zegt Hans Streng, CEO van Epyon. "Dit laat zien dat EV snelladen steeds serieuzere business wordt voor vooraanstaande utilities zoals Lyse."

Epyons Terra 51 kan een batterij van een elektrische auto opladen in slechts 15 tot 30 minuten. Alle Epyon systemen zijn toekomstbestendig: communicatieprotocollen voor nieuwe automodellen en applicaties voor nieuwe laadmethoden kunnen gemakkelijk via internet worden gedownload. Epyons software biedt ook de mogelijkheid om op afstand onderhoud te plegen en laadniveaus te monitoren.

"Wij hebben Epyon als onze partner gekozen, omdat hun snellaadstations een uitstekende connectiviteit bieden en, in het verlengde daarvan, flexibiliteit en transparantie. Als je een laadnetwerk wil exploiteren, dan moet je constant het laadproces op alle verschillende locaties op afstand kunnen monitoren en managen", aldus Audun Aspelund, business development manager bij Lyse.

In Sandnes heeft Epyon laten zien zeer goed in staat te zijn om systemen bij gasstations te installeren, waarbij strikte veiligheidsvoorschriften dienen te worden gevolgd vanwege de aanwezige brandstoffen. Het systeem in Sandnes was binnen twee uur volledig operationeel, wat aantoont dat Epyon klaar is om grote infrastructuren efficiënt uit te rollen.

Gesteund door een groep ervaren investeerders, heeft Epyon zijn activiteiten door heel Europa stevig opgeschaald om te kunnen voldoen aan de snelgroeiende vraag naar snellaadsystemen. Sinds de lancering van het eerste commerciële snellaadstation van Europa vorig jaar mei, heeft Epyon een hele reeks leveringsovereenkomsten gesloten met utilities, exploitanten van laadnetwerken en vlootbeheerders.

Voor meer informatie: www.epyonpower.com
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.epyonpower.com



Razende Robot Reporter