Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht, 26-04-2011

Straatroof

UTRECHT In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 april vond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 00.30 uur door het Beatrixpark op weg naar haar huis. Plotseling werd de vrouw door een man van haar fiets getrokken. Op de grond trok de verdachte aan de tas van het slachtoffer.

De vrouw probeerde haar tas nog vast te houden maar uiteindelijk brak het hengsel en ging de verdachte er met haar tas vandoor. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij hadden ingebroken bij een school.

Getuigen belden omstreeks 16.10 uur naar de politie omdat men zag dat er ingebroken was bij een school aan de Kranenburgerweg. Ter plaatse troffen agenten geen verdachten meer aan. Getuigen verklaarden dat de verdachten zich nu op de Orionstraat bevonden. De politie stelde een onderzoek in en kon uiteindelijk twee verdachten, 15 en 16 jaar beiden uit Utrecht, aanhouden. De jongens hadden ingebroken en tuingereedschap weggenomen.

Aangehouden voor diefstal

VLEUTEN Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij zand van een bouwplaats had gestolen.

Omstreeks 17.50 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat een man verontreinigd zand aan het dumpen was op een bouwplaats aan de Middenburcht. Toen het vervuilde zand uitgeladen was werd nieuw schoon zand weer ingeladen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man niet meer aan. De getuige had het kenteken genoteerd. Via de meldkamer werd het adres achterhaald en de agenten gingen ter plaatse. Op de Breeveen werd de auto van de verdachte aangetroffen. De 19-jarige bestuurder uit Vleuten werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel
UTRECHT Op maandagmiddag 25 april werd een bromfietser aangereden. De man overleed later op de avond aan zijn verwondingen.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de kruising van de Darwindreef met de Kapelweg. Ter plaatse troffen agenten een 84-jarige man uit Utrecht op de grond aan. De man was aangereden door een 47-jarige automobilist uit Utrecht. Het slachtoffer werd met ernstig hoofd- en beenletsel naar het AMC in Amsterdam vervoerd. Later op de avond overleed de 84-jarige man aan zijn verwondingen. De Verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Rijden onder invloed
UTRECHT Op maandag 25 april werd een man op de Lauwerecht aangereden door een scooter. Zowel de bestuurder van de scooter, een 29-jarige Utrechter, als het slachtoffer hadden gedronken.

Omstreeks 07.29 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval. Uit een blaastest bleek dat zowel de bestuurder van de scooter en het slachtoffer alcohol hadden gedronken. De uitslag van de ademanalyse van de bestuurder bedroeg 590 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De scooter is meegenomen voor technisch onderzoek.

Bedreiging na verkeersconflict

UTRECHT Bij een verkeersconflict in de Nachtegaalstraat maandag 25 april bedreigden de inzittenden van een auto diverse mensen. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding van de ruzie. De bestuurder was inmiddels weggereden in de richting van het Wilhelminapark. Agenten troffen de auto aan op de Koningslaan. De inzittenden, twee Utrechters van 19 en 27 jaar, werden aangehouden.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Op de plek van het conflict troffen de agenten vervolgens nog maar één slachtoffer aan, terwijl getuigen repten van drie personen die waren bedreigd. De twee andere slachtoffers wordt verzocht zich alsnog te melden voor een aangifte bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Woning en autos beklad

UTRECHT Een woning in de Heinrich Bertéstraat is afgelopen weekend door onbekenden beklad met verf. Ook de twee autos van de bewoners werden bespoten. Zaterdag 23 april werd de politie op de hoogte gebracht van de vernielingen. Agenten troffen donkergele verf aan op de voordeur van de woning en de autos. Een buurtonderzoek werd ingesteld. De politie zet het onderzoek voort en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.