Politie Drenthe

Dinsdag 26 april 2011

Provincie Drenthe, 26-04-2011

Huurbaas beroofd

ZUIDLAREN De politie is op zoek naar een 37-jarige inwoner van Zuidlaren. De man vluchtte maandagavond nadat hij zijn huurbaas had bedreigd en beroofd van een paar honderd euro. De man heeft een huurachterstand die zondagavond afbetaald zou worden. Echter in plaats van geld te geven aan zijn 66-jarige huurbaas uit Borgercompagnie, pakte hij hem geld af, bedreigde hem met een mes en ging vervolgens op de vlucht. Dit alles vond plaats in een woning aan de Kerkstraat in Zuidlaren waar de verdachte een kamer huurt. De bedreigde en beroofde man deed aangifte.

Agenten beledigd

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 28-jarige man uit die plaats aan. Vanaf een terras schold hij voorbijrijdende agenten uit voor o.a. kankerpolitie. De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De beledigde agenten deden aangifte.

Ruit vernield

ASSEN Op de Balkengracht in Assen hield de politie maandagochtend op aanwijzing van een getuige een 30-jarige dakloze man aan die kort daarvoor een ruit van een winkel aan deze straat had vernield. De man, een drugsverslaafde, verklaarde later tegen de politie dat hij de ruit had vernield om een computer te kunnen stelen die in de winkel stond. Na verhoord et zijn is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Eenzijdig ongeval

HOOGEVEEN Een 44-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte maandagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeval op de A-37/Mr Cramerweg in Hoogeveen. De vrouw reed in haar auto over de A-37 richting verkeersplein Hoogeveen. Volgens de vrouw viel ze vlak voor het viaduct over de Mr Cramerweg in slaap. Ze kwam met haar auto in de middenberm, raakte de vangrail, schoot met haar auto tussen de twee viaducten over de Mr. Cramerweg door en kwam uiteindelijk op de kop tot stilstand onder het viaduct tegen het talud. Tijdens deze duikvlucht vloog de auto over de kop, raakte een lantaarnpaal en schoot vlak voor een op de Mr Cramerweg rijdende auto langs. De vrouw werd door voorbijgangers uit de zwaar beschadigde auto gehaald en, met naar het zich liet aanzien geen ernstige verwondingen, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Brandstichting

COEVORDEN Een 63-jarige bewoonster van de Dr. J C Homanstraat in Coevorden heeft aangifte gedaan van brandstichting. In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april brak er brand uit in een schuurtje achter haar woning. Tegen 01.40 uur werd de vrouw wakker door het blaffen van haar hond. Toen ze naar buiten keek zag ze iemand voor haar woning langs rennen en dat er iets brandde in haar schuurtje. Ze waarschuwde direct de brandweer en haar buren. Met emmers water begon men de brand te bestrijden wat kort daarna door de brandweer werd overgenomen. De brand was snel onder controle. Het dak van de schuur raakte echter ernstig beschadigd en enkele spullen gingen verloren.. De brand bleek te zijn aangestoken. De vrouw zegt al langere tijd slachtoffer te zijn van allerlei pesterijen. De politie houdt er rekening mee dat deze brandstichting daar mee samenhangt. Deze opzettelijke brandstichting, waardoor aanzienlijke schade en zelfs mogelijk gevaar voor mensen is ontstaan, is echter niet meer aan te merken als pesterij maar als een ernstige inbreuk op de veiligheid van mensen. De politie stelt een nader onderzoek in.