Gemeente Leusden

Laatste week compostactie Milieustraat

Sinds 28 maart is er weer de mogelijkheid compost kopen bij Milieustraat 't Spieghel aan de Spieghelweg. Graag herinneren wij u eraan dat dit te laatste week is dat dit mogelijk is. Op vertoon van uw afvalpas kan nog tot en met vrijdag 29 april, op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur (dus niet op zaterdag) compost worden gehaald.

Omdat u de compost zelf schept en vervoert betaalt u slechts 5 eurocent per 10 kilo. Er zit wel een limiet aan: u kunt maximaal 1000 kilo kopen. Hiervoor betaalt u dus EUR 5,00. U moet zelf een schep meenemen en middelen om de compost in te vervoeren (bijvoorbeeld vuilniszakken). Nadat u heeft ingewogen op de weegbrug en de benodigde hoeveelheid compost heeft geschept, kunt u uitwegen en in het kantoor bij de weegbrug afrekenen.

Compost is gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval, dat gescheiden wordt ingezameld. Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Vocht wordt beter vastgehouden, zodat u in droge periodes minder vaak hoeft te sproeien. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat voedingsstoffen voor planten op. Het composteren van gft-afval is goed voor het milieu. In plaats van het te verbranden wordt het immers opnieuw gebruikt. En waar compost gebruikt wordt, is geen kunstmest nodig.