Politie Groningen

Dinsdag 26 april 2011

Provincie Groningen , 26-04-2011

Amazones gewond na val van paard

MEEDEN Twee 14-jarige meisjes uit Meeden zijn maandagavond gewond geraakt op de Duurkenakker in hun woonplaats. De twee meiden reden beiden op een paard, toen in een tunneltje een van de paarden op hol sloeg. Dit paard raakte het andere paard waardoor de 14-jarigen vielen. Een van hen kwam onder het vallende dier terecht. Het tweetal is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De edele dieren zijn opgevangen door een manegehouder. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN De politie heeft maandagavond op de Rijksweg in Groningen een 63-jarige automobilist aangehouden. De inwoner van Roden werd bij een alcoholcontrole betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Uit de alcoholtest bleek dat de Drent 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser botst op voetganger

GRONINGEN Een 88-jarige inwoonster van Groningen is maandagmorgen gewond geraakt op de Aweg in Groningen. Een 17-jarige bromfietser uit Groningen zag de vrouw te laat en reed tegen haar aan. De bejaarde Groningse is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De 17-jarige Stadjer bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is voor een verklaring meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Verwarde Stadjer bedreigt vrouwen

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 21-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het bedreigen van twee vrouwen. De verwarde man kwam in de morgen bij de woning van zijn vriendin (20) in de Florabuurt en gedroeg zich agressief. Hij pakte een mes en dreigde de 20-jarige vrouw en een andere vriendin iets aan te doen. De Stadjer verliet op een gegeven moment de woning en gooide het mes weg. De verdachte is even later in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Bromfietser gewond bij aanrijding

SCHEEMDA - Een 54-jarige bromfietser uit Finsterwolde is dinsdagmorgen bij een verkeersongeval op de kruising Oosterstraat met De Akkers in Scheemda gewond geraakt. Hij botste op de kruising met een 45-jarige automobilist uit Scheemda. Door de aanrijding kwam de bromfietser ten val. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

Stadjer aangehouden na mishandeling

GRONINGEN - De politie heeft maandagnacht in de Peperstraat in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De politie werd aangesproken door een 20-jarige man uit Groningen. Hij verklaarde dat hij door de verdachte was geslagen. De 21-jarige kon na een korte achtervolging door de politie worden aangehouden. Hij werd in een cel ingesloten. Tijdens de fouillering werd bij de verdachte een vlindermes aangetroffen en in beslag genomen. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.