Hoefnet

Nieuws

Tweede editie Menwedstrijd Biddinghuizen succesvol

26-04-2011

Mede dankzij het fantastische weer kan de tweede editie van de Flevo Mendagen in Biddinghuizen de boeken ingaan als een succesvolle wedstrijd. Waar de wedstrijd vorig jaar werd geteisterd door wind en regen, had nu de zon de overhand zodat de ruim 80 klasse 1, 2, 3 en 4 deelnemers een mooie wedstrijd reden. Parcoursbouwer Daan van Dijk had zeven pittige hindernissen gebouwd waar de menners hun hart in op konden halen.

Pony's

Bij de enkelspan pony's won Yvonne de Ruyter ruim voor de Belgische gast Wendy Christiaens, Corjan Versprille en Martha Zuiderent. Bij de tweespannen vocht Ewoud Boom zich terug in de marathon en ging er met de ruime winst vandoor. Samanta Pijl eindigde met afstand tweede. Woutera van de Kamp stond na de dressuur en de vaardigheid aan de leiding, maar haar rijtuig kantelde in de marathon. Marathonspecialist Marcel de Vries bleef Aart van de Kamp junior ruim voor bij de vierspan pony's.

Paarden

Martin van den Broek bleef dressuurwinnares Melanie Becker, die dit maal haar paard Tristan (v. Jazz) uitbracht, nipt voor in het eindklassement. Jacqueline de Groot wist de Wereldkampioene bij de enkelspan pony's op een haar na te verslaan in de marathon. Carlo Vermeulen is helemaal terug op topniveau na zijn ongeluk afgelopen najaar en bleef marathonwinnaar Erik Couwenberg voor in de eindstand.
Theo Timmerman tekende voor de winst bij de vierspannen. Timmerman benutte de wedstrijd op de terreinen van FlevOnice om zijn paarden in de verschillende onderdelen op diverse posities in zijn vierspan uit te testen voor zijn eerste internationale start over twee weken in Windsor.
De jonge Belgische vierspanrijder Glenn Geerts werd tweede, voor Hans Heus.

Uitslagen

Foto impressie (foto's met dank aan Marie de Ronde-Oudemans)