Mitros


Samenwerking Mitros en SWN in Ratelhonk
26 april 2011
(Persberichten)

Dinsdag 26 april a.s. ondertekenen woningcorporatie Mitros en SWN de huurovereenkomst voor het gebouw `Het Ratelhonk' in de wijk Zandveld. Het gebouw staat naast het seniorencomplex De Ratelaar en wordt twee middagen in de week gebruikt door de bewoners en af en toe door verenigingen zoals een koor en een bridgeclub. De ruimte biedt veel mogelijkheden voor het organiseren van extra activiteiten. Dit is een kernactiviteit van SWN en Mitros heeft hen daarom benaderd de activiteiten in `het Ratelhonk' uit te breiden.

SWN heeft deze kans met beide handen aangepakt en gaat de ruimte vanaf deze maand huren en beheren. De huur van het Ratelhonk past goed in de plannen die SWN heeft in de stad. Deze gaan uit van een beperkt aantal hoofdlocaties (wijkservicecentrum) en verschillende kleinschalige ontmoetingsplaatsen in de stad. De bestaande activiteiten in het Ratelhonk gaan gewoon door. SWN gaat wel meer activiteiten in Het Ratelhonk organiseren zoals `bewegen voor ouderen'. Voor Mitros is maatschappelijk vastgoed een belangrijk aandachtspunt. Het voegt iets extra's toe aan de leefbaarheid in de wijk.

Op dinsdag 26 april om 16.30 wordt de huurovereenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst ondertekend door Monique Waarts (directeur Mitros Maatschappelijk Vastgoed) en Dennis Duiker (directeur SWN). Het wordt een gezellige bijeenkomst met muziek, een minibingo voor de bewoners, een hapje en een drankje.