Gemeente Berkelland

nieuwe wethouder

Fred Mulkens is de nieuwe wethouder

In een extra raadsvergadering is de heer F. (Fred) H. C. Mulkens vorige week dinsdag 19 april tot nieuwe wethouder benoemd.

EedafleggenFredMulkens

In verband met de benoeming van Jan Markink als gedeputeerde van de provincie Gelderland was er op 13 april een wethoudersvacature ontstaan.

Fred Mulkens (63) is al sinds 1998 politiek actief, eerst in de VVD-fractie van de gemeente Eibergen en sinds 2005 in die van Berkelland. Hoewel het college van B&W dat nog officieel moet besluiten neemt hij naar verwachting de portefeuilles over van Jan Markink. Wethouder Mulkens is op 20 april direct hard aan de slag gegaan. Desgevraagd geeft hij aan het "een forse, maar uitdagende klus" te vinden. "Ik was al een aantal jaren met pensioen, dus het is een behoorlijke omschakeling. Maar best spannend, ik gá er voor!"

Portefeuille
De (verwachte) portefeuille van wethouder Fred Mulkens:
* Beheer en Onderhoud, openbare infrastructuur, riolering en groen
* Afval, verwijdering en verwerking

* Begraafplaatsen

* Milieu/energie en duurzaamheid

* Water, binnen en buiten de kernen

* Gemeentelijke eigendommen en gebouwen/bedrijven, beheer en verkoop, Huize de Kamp, Kasteel Huize Ruurlo, accommodatiebeleid (exclusief sportaccommodaties, inclusief Kulturhuzen)

* Verkeer en Vervoer, N18 en onderliggend wegennet, parkeren, openbaar en collectief en regionaal vervoer, inclusief regiotaxi
* Jeugd, jeugd- en jongerenwerk, lokale netwerken jeugdhulpverlening, Jeugdzorg, Centrum voor Jeugd en Gezin, kinderopvang, peuterspeelzalen, speelvoorzieningen, jeugdgezondheidszorg
* Personeel & Organisatie, (interne) kwaliteitszorg, dienstverlening, informatisering, inkoop en aanbesteding

* Cultuur, kunstbeleid, bibliotheek, muziekschool, culturele instellingen en verenigingen