Gemeente Schermer


CAROLIEN KIEKENS EXPOSEERT IN WTTENBURG

Stompetoren ­ Gedurende de maanden mei en juni exposeert Carolien Kiekens uit Oterleek met schilderijen in "Wittenburg", het gemeentehuis van de Schermer.

C.A.T.O. Kiekens-Kuijt is geboren in Amersfoort op 29 juli 1949. Om haar creativiteit meer vorm te geven is zij in 2000 begonnen met de Cursus "De Mens" bij CREJAT in Alkmaar. Kijken naar de mens, vormen herkennen en werken met allerlei materialen. Het werken met klei, was en diverse steensoorten, is een aanzet geweest voor haar verdere creatieve ontplooiing.

In de jaren 2000-2009 heeft zij diverse opleidingen/cursussen "beelden" maken en "ruimtelijke vorming" gevolgd. Gelijktijdig volgde zij 3 jaar de cursus modeltekenen. Een inspiratiebron voor haar opleiding tekenen en schilderen.

In 2007 heeft zij deze 2-jarige opleiding afgerond met het diploma VOBK (Stichting voor Ontwikkeling van Beeldende Creativiteit). Aansluitend volgt het 3e jaar "verdieping in de kunststroming" en in het 4e jaar een eigen stijl ontwikkeling.

Schilderen doet zij in acryl- en olieverf. Na de eerste gesso laag brengt zij kleur en vorm aan op het doek, zo ontstaat de eerste opzet. Deze begin laag werkt dan als inspiratiebron voor de verdere uitwerking van het schilderij. Zij werkt voornamelijk abstract met gemengde technieken en in een helder kleurenpalet. Met paletmes maakt zij grote uithalen waardoor er versnelling en dynamiek in haar werk ontstaan. De reden dat zij abstract werkt, is vooral de vrijheid die zij hier in vindt. Zij wil de toeschouwer mee laten voelen en denken in de creatieve uiting van haar werk.

Gemeentehuis Schermer "Wittenburg"

Noordervaart 99, Stompetoren.

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag van 10.00-16.30 uur (tussen 13.00 en 13.30 uur gesloten)

Vrijdag van 10.00-13.00 uur

Gratis entree.