Vialis
BR>

Vialis Belgium behaalt MVO Prestatieladder-certificaat

Als eerste Belgische onderneming behaalde Vialis Belgium het MVO Prestatieladder-certificaat. De MVO Prestatieladder is de eerste certificeerbare norm voor MVO die de drie P's van People, Planet en Profit volledig dekt. Vialis Belgium was op zoek naar een systeem dat de behoeften van haar talrijke stakeholders samenbrengt. Een bedrijf dat mobiliteitsoplossingen, parkeergeleidingssystemen, verkeersregelsystemen, LED-displays, parkeerautomaten en verdwijnpalen ontwikkelt, produceert en verkoopt, heeft immers heel wat belanghebbenden. Denk maar aan wegenwerkers en automobilisten.

De gehele certificatieprocedure heeft slechts zes maanden in beslag genomen. Dat deze periode kort was, komt omdat Vialis Belgium al geruime tijd bezig is met MVO-maatregelen op het vlak van energie, veiligheid en stakeholdercommunicatie. Met andere woorden: wat nodig was voor de certificering werd al gedaan. Een en ander moest alleen nog geformaliseerd worden.

Vialis behaalde een certificaat van het derde niveau, een algemeen haalbaar niveau dat aangeeft dat het bedrijf over een volwaardig geïmplementeerd MVO-systeem beschikt. Een certificaat van het derde niveau is drie jaar geldig, in het geval van Vialis tot 29 maart 2014.