Gemeente Haaren


Project Aangepast sporten

Binnen de gemeente Haaren zijn er twee grote instellingen voor mensen met een beperking.

Dat zijn locatie Haarendael van Cello en locatie Biezenmortel van Prisma. De cliënten/bewoners van deze instellingen wonen in een van de dorpen of op het terrein van de instelling.

Om de deelname aan sport en beweegactiviteiten voor deze cliënten/bewoners te vergroten is door de gemeente Haaren, Cello en Prisma gezamenlijk het project "aangepast sporten" opgestart. De bedoeling is om voor deze cliënten/bewoners leuke en uitdagende beweegactiviteiten te vinden, op te zetten en (structureel) aan te bieden. Daarbij wordt uitdrukkelijk samenwerking gezocht met de sportverenigingen.

Het project heeft een looptijd van één jaar. De provincie Noord Brabant ondersteunt dit initiatief.

Het eerste onderdeel van het project is een inventarisatie van vraag en aanbod.

Dat gebeurt met een (telefonisch) vragenlijst voor sportverenigingen, een digitale vragenlijst voor bewoners/cliënten en een vragenlijst voor hun begeleiders.

Informatieavonden

Op 17 en 19 mei 's avonds zijn er informatiebijeenkomsten om cliënten, begeleiders en sportverenigingen te informeren over dit project. Tevens worden de eerste resultaten van het onderzoek gepresenteerd.

Meer informatie

Volgende week maken wij daar meer over bekend. Voor meer informatie kunt u terecht bij Peter Overeem, e-mailadres: info@overeemadvies.nl