Provincie Utrecht

Bijeenkomst 'Pak Leegstand Kantoren Aan!' succesvol!

In januari 2011 werd in Amersfoort de website voor potentiële huizenkopers gelanceerd: www.hetkanweer.nl. Een gezamenlijk initiatief vanuit gemeente en ontwikkelaars. Kopers kunnen op deze site in één oogopslag zien welke stimulerende maatregelen er beschikbaar zijn voor de woning die ze willen kopen.

Tijdens de bijeenkomst werden door de Taskforce Woningbouw ook de resultaten van een jaar samenwerking in Amersfoort gepresenteerd.

Taskforce woningbouw
De Taskforce Woningbouw is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, de Alliantie Eemvallei, Portaal Eemland, Heilijgers Projectontwikkeling, Bouwfonds Ontwikkeling, Rabobank en de Vathorst Beheer Partners, AM, Dura Vermeer en Heijmans Vastgoed. De samenwerking resulteerde in een pakket aan maatregelen, die kopers stimuleert een woning te kopen.

www.hetkanweer.nl
Om de ontwikkelde mogelijkheden op een makkelijke manier bekend te maken bij potentiële kopers, is de gezamenlijke website www.hetkanweer.nl ontwikkeld. Op deze website kunnen kopers actueel woningaanbod vinden en zien welke maatregelen van deTaskforce van toepassing zijn op de woning die zij op het oog hebben. Daarbij kan direct doorgelinkt worden naar de ontwikkelaar van de betreffende woning. Ook is er op de site nieuws en informatie te vinden over de Amersfoortse wijken en de woningmarkt en zijn er ervaringen te lezen van kopers die gebruik hebben gemaakt van de diverse maatregelen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de maatregelen die de Taskforce heeft genomen en welke woningen in aanmerking komen of wat u daar mee kunt? Kijk dan op www.hetkanweer.nl.