Vakcentrum Levensmiddelen

Huurprijsvergelijker nu ook voor speciaalzaken online

26 april 2011
---

Het online gaan van de supermarkthuurprijsvergelijker - een initiatief van het Vakcentrum, Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en de WPM Groep - zorgde al voor meer inzicht, maar met het online gaan van de huurprijsvergelijker komt nu helemaal een eind aan de beperkte beschikbaarheid van vergelijkingscijfers over huurprijzen.

Elke ondernemer kan nu eenvoudig en snel nagaan of hij een redelijke huurprijs betaalt. De huurprijzen in de huurprijsvergelijker geven de te verwachten huren aan voor een bepaalde locatie. Het zijn dus niet de daadwerkelijke huurprijzen. Ze geven wel een duidelijke indicatie of uw huurprijs als marktconform mag worden betiteld. In de huurprijsvergelijker wordt uitgegaan van BVO. BVO staat voor bruto vloeroppervlak (inclusief magazijn, kantoor en dergelijke). U vindt hier de huurprijsvergelijker. Via de huurprijsvergelijker kunt u doorklikken naar de supermarkthuurprijsvergelijker.

Huisvesting vormt een van de belangrijkste kostenposten in de bedrijfsvoering van ondernemers (met een fysieke winkel) in de detailhandel. Voor een rendabele begroting is de huursom cruciaal. Belangrijke factor in de hoogte van een huurprijs is het winkelgebied waar de ondernemer is gevestigd (de locatie), maar ook de omvang en bouwkundige kenmerken van het pand en de branche waarin de ondernemer actief is spelen een rol. Ruim de helft van de circa 120 duizend bedrijfspanden in de detailhandel zijn huurpanden. Transparante en eenduidige informatie over huurprijzen zijn dus van groot belang voor de sector.

Heeft u vragen naar aanleiding van de huurprijsvergelijker? Zit u tegen uw opzegtermijn aan? Is er een onverklaarbaar verschil tussen uw huur en de uitkomsten van de huurprijsvergelijker? Neem dan contact op met de bedrijfseconomische adviseurs van het Vakcentrum (telefoonnummer 0348-419771 of reactie@vakcentrum.nl). Zij kennen de markt tot in de puntjes en zijn er voor u.