Gemeente Asten

Nieuwe tijdelijke verkeerssituatie ivm afsluiting Tuinstraat

Van 4 april t/m 15 mei brengt de firma Van Horssen de nieuwe verharding aan op de Tuinstraat. Daarna starten de werkzaamheden aan de Emmastraat. Vanaf 16 mei wordt ook deze straat opengebroken en nieuwe riolering aangelegd. Vervolgens wordt er vanaf 30 mei weer verharding aangebracht. Naar verwachting is de Emmastraat vanaf 27 mei weer toegankelijk voor verkeer. Vanaf dat moment wordt er gewerkt aan de nieuwe verharding op het kruispunt Burg. Frenckenstraat - Emmastraat en krijgt de rotonde nog een asfaltdeklaag.

Na het afronden van de werkzaamheden is dit punt vanaf 25 juli weer begaanbaar.

Openbaar vervoer

Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden kan de bus haar normale route niet volgen. De bushalte Tuinstraat tot het einde van het project buiten gebruik. U kunt gebruik maken van de bushalte aan de Floralaan. De omleidingsroute voor de bus is: Emmastraat, Wolfsberg, Hoogstraat, Margrietstraat.

Bereikbaarheid centrum

Omwille van verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het centrum wordt ter plaatse van het Eeuwig Levenplein vanaf de Logtenstraat en in de Burg. Frenckenstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Het is de bedoeling dat het verkeer via het Eeuwig Levenplein en de Markt de Burg. Frenckenstraat kan bereiken. Daarnaast zijn de gebruikelijke omleidingsroutes weer van toepassing.

Bereikbaarheid parkeerdek

In tegenstelling tot eerder vermeld, is het parkeerdek aan de Burg. Frenckenstraat ook te verlaten. De uitrit aan de Tuinstraat is namelijk tijdelijk opgeheven in verband met de werkzaamheden. Bij het verlaten van het parkeerdek is het daarom tijdelijk wel toegestaan om richting de Emmastraat te rijden.

Aanplanting groen

Voorlopig worden alle groenvakken ingezaaid met een gras/bloemenmengsel. In het najaar brengen wij voor het gehele project het groen definitief aan inclusief nieuwe bomen aan de Tuinstraat.

Meer informatie?

Hebt u vragen? Neem dan contact op met projectleider. Vanaf 1 maart hebben wij een nieuwe projectleider: de heer A. Kwaspen bereikbaar via tel. (0493) 671 212 of per e-mail: KCC@asten.nl, of kijk op www.asten.nl/centrumplan.