Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-04-2011

Twee auto's weg na inbraak

OISTERWIJK: Een 50-jarige man uit Oisterwijk werd in de nacht van maandag 25 april op 26 april 2011 wakker van het geluid van twee startende auto's. Het bleek dat woninginbrekers met de twee auto's van het stel vandoor waren gegaan.

De inbraak aan de Tilburgseweg werd rond 04.10 uur ontdekt. Vanwege het warme weer stond het slaapkamerraam open en werd de man wakker toen hij auto's hoorde starten.
Onderzoek wees uit dat het slot van de voordeur geforceerd was. Bij deze inbraak werden o.a. een laptop, portemonnees en autosleutels buitgemaakt. Met behulp van de autosleutels werden ook de auto's meegenomen. Het ging om blauwe Volkswagen Polo Blue Motion, voorzien van het kenteken 25-PXR-3. De andere auto was een grijsblauwe VW Passat TDI met het kenteken 28-PDF-1.De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de beide auto's internationaal als gestolen voertuig.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Natuurbrandjes in Oisterwijk

OISTERWIJK: Maandagavond 25 april 2011 was er sprake van meerdere bosbrandjes in Oisterwijk. Het ging op het bosgebied dat pal achter de Duinenweg ligt. In totaal werden 4 plaatsen gevonden waar sprake was van brandhaarden. De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk opzet in het spel is. Op drie plaatsen was het vuur uit zichzelf gedoofd. Op een vierde plek is een stuk bos van ongeveer 100 / 200 m verloren gegaan. Vanwege de alarmfase code rood rukte de brandweer met groot materieel uit. In dit geval zijn 12 voertuigen, waaronder een watertender ingezet. De politie verzorgde de afzetting, zodat de brandweer ongehinderd en veilig haar werk kon doen.

Politie pakt man op na vernieling telefooncel

TILBRUG: de politie arresteerde een 45-jarige man uit Tilburg nadat hij een telefooncel vernield had. De man ging zich te buiten aan een telefooncel op het Verdiplein. Omwonenden belden maandagavond 25 april 2011 om 20.40 uur de meldkamer om de politie te waarschuwen. Toen de agenten arriveerden, zagen ze hoe de man in de telefooncel tegen het telefoontoestel stond te trappen. Het apparaat was ernstig beschadigd, vooral door het slaan met een halve trottoirtegel, die in de cel werd aangetroffen. Tijdens zijn arrestatie zei de man: "Mijn geld zit erin en dat wil ik er uit hebben."
De 45-jarige man werd ingerekend en naar het politiebureau
overgebracht. Hij had een plastic zak met gereedschap bij zich. De arrestant staat te boek als veelpleger en is vanwege het verdere onderzoek achter slot en grendel gezet. Van de beschadigingen aan de telefooncel zijn foto's gemaakt, die -ter bewijsvoering- bij het proces-verbaal gevoegd worden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-04-2011 12:56 | © Regio Midden en West Brabant |