Ingezonden persbericht


Persbericht
Koninginnedag droog en zonnig
Mogelijk warmste Koninginnedag sinds 2004

Zeist, 26 april 2011

Koninginnedag zal hoofdzakelijk droog en zonnig verlopen, dat verwachten de meteorologen van WeerOnline.nl. De middagtemperatuur varieert van 19 graden aan zee tot 23 graden in het binnenland. Waar we afgelopen editie de Koninklijke familie nog met paraplu's ten tonele zagen verschijnen lijkt dat dit jaar niet aan de orde. Tijdens Koninginnenacht kan er plaatselijk nog een klein buitje vallen.

Met de huidige verwachting kan het de warmste Koninginnedag sinds 2004 worden. Toen werd het in de Bilt 24.3 graden.

Koninginnenacht
De vrijdagavond start wisselend bewolkt met hier en daar nog kans op een bui. Later op de avond, wanneer de Koninginnenachtfestiviteiten van start gaan, klaart het op en wordt het overal droog. Aan de vooravond is het goed toeven. Overdag wordt het maximaal 20 tot 23 graden, later in de avond blijft het kwik hangen rond de 13 graden. De nachtelijke minima komen uit rond 8 graden. Koninginnedag
Droog, zonnig en temperaturen variërend van 19 tot 23 graden. Het weer zal Nederland geen strobreed in de weg liggen op Koninginnedag. Volgens de weersverwachting van WeerOnline.nl is er een kleine buienkans in het zuiden van het land. In de rest van het land zal regen niet aan de orde zijn. Naast wolkenvelden is er voldoende ruimte voor de zon en zullen de temperaturen aangenaam zijn. De middagtemperatuur aan zee ligt rond 19 graden, in het binnenland zal de thermometer de 23 graden aantikken. Ondanks de straffe oostenwind zal de 23 graden aangenaam aanvoelen.

Koninginnedagweercijfer: een 8
Om goed voorbereid aan te komen bij festiviteiten op Koninginnedag geeft WeerOnline.nl het weerbeeld en weercijfer voor deze nationale feestdag weer op de website. Het weercijfer voor Koninginnedag komt nu uit op een hoge 8. Het cijfer wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Wind, kou en regen zorgen ervoor dat het cijfer keldert, terwijl zon en hoge temperaturen het cijfer doen stijgen.

Bekijk de Koninginnedagsite: http://www.weeronline.nl/koninginnedag/4009/0

Het weer tijdens de afgelopen edities
2010: maximum 11.7 graden; minimum 9.8 graden; bewolkt en regenachtig 2009: maximum 19.4 graden; minimum 2.8 graden; redelijk zonnig droog 2008: maximum 15.9 graden; minimum 7.7 graden; zwaar bewolkt enkele buien 2007: maximum 20.2 graden; minimum 5.4 graden; Zonnig en droog 2006: maximum 16.2 graden; minimum 2.8 graden; Zwaar bewolkt enkele buien Over WeerOnline.nl
WeerOnline is de grootste weerwebsite van Nederland. Maandelijks wordt de site ruim 10 miljoen keer geraadpleegd. WeerOnline.nl wordt geëxploiteerd door MeteoVista. MeteoVista is een van de grootste uitgevers van weersinformatie in Nederland met producten wereldwijd voor de consument en de zakelijke markt. In Nederland is MeteoVista marktleider op het gebied van gladheidbestrijding en tevens de grootste leverancier van weerdata aan diverse media zoals landelijke dagbladen.


- Einde Persbericht -