Gemeente Zutphen

werken aan de weg

Aanleg fietspadaansluiting
Dinsdag 26 april start de provincie met de aanleg van de fietspadaansluiting den Elterwegfietstunnel Van Drinenstraat. Het fietspad vanaf dat punt tot de kruising van der Capellelaan-Voorsterallee komt daarmee te vervallen. De werkzaamheden duren tot en met 30 april. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad vanaf het kruispunt bij de Kleine Omlegging afgesloten voor rechtdoorgaand fietsverkeer; fietsers worden omgeleid via de route Rijksstraatweg-Kerkpad-Wijnhofstraat.

Verleggen kabels en leidingen
Tussen 26 april en 23 juli gaat de gemeente aan de slag met de aanleg van de rioolverbindingen op de Voorsterallee. De nutsbedrijven leggen in die periode kabels en leidingen aan ter hoogte van de kruising van der Capellelaan-Voorsterallee. De Voorsterallee is hierdoor vanaf 26 april eenzijdig afgesloten voor auto- en fietsverkeer, vanaf het kruispunt den Elterweg-van der Capellelaan.
Tot 23 juli wordt bestemmingsverkeer richting Voorsteralleekwartier omgeleid via de Rijksstraatweg-Kapperallee-Voorsterallee-van Suchtelenstraat. Bewoners van het Voorsteralleekwartier kunnen met de auto hun woning bereiken via het Kerkpad. Dit geldt ook voor medewerkers aan het Stedelijk Daltoncollege in diezelfde wijk. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Schimmelpennincklaan-fietstunnel- van Drinenstraat-Gijsbert van Oostveenstraat.

Zie hier voor meer informatie over de werkzaamheden en plattegronden van de omleidingsroutes