Gemeente 's-Hertogenbosch

26-04-2011
Gebiedsontwikkeling De Koornwaard

Foto overeenkomst Uiterwaarden Woensdag 20 april startte de verdere ontwikkeling van het gebied "De Koornwaard". Dit gebied omvat het oostelijk deel van de Maasuiterwaarden van de gemeente 's-Hertogenbosch. Het gaat om het gedeelte dat oostelijk komt te liggen van de nieuwe Zuid-Willemsvaart.

De komende jaren verandert er veel in het gebied. De Zuid Willemsvaart wordt omgelegd en mondt uit in de Maas. De uiterwaarden worden daardoor in tweeën gesplitst. De zeer diepe voormalige zandwinplas wordt minder diep. De jachthaven kan misschien een vaste plek in de uiterwaard krijgen. De uiterwaard wordt een uitloopgebied met een meer natuurlijke uitstraling.

Wethouder Bart Eigeman ondertekende de overeenkomst. Hij deed dit samen met adjunct-directeur Lars Korenman van Vereniging Natuurmonumenten en directeur Hans Coppus van Dekker Van de Kamp. Dit gebeurde midden op de plas De Koornwaard op het zogenaamde stortponton.

De nadruk ligt op samenwerking tussen Gemeente 's-Hertogenbosch, Vereniging Natuurmonumenten en Dekker Van de Kamp. Ook het belang van Watersportvereniging Neptunus wordt goed afgewogen en meegenomen. Dit moet leiden tot een haalbaar plan waarbij herinrichting, natuurontwikkeling en bedrijvigheid goed met elkaar worden gewogen en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Kortom: "Alles situeren op de juiste plek" in combinatie met "Winnen doe je samen".