NVLF



---

26 april 2011
Persberichten

Kenniscentrum Taal & Spraak lanceert nieuwe website

Voor ouders en hulpverleners.

De website www.taalspraak.nl biedt ouders van kinderen met taalspraakmoeilijkheden een overzicht van alle organisaties en instellingen die zich met deze problematiek bezig houden. Ouders kunnen zo makkelijk de weg vinden naar organisaties in de buurt. Verder kunnen ze er informatie vinden over wat deze organisaties voor hun kind kunnen betekenen.

Binnen de sector Taal & Spraak is veel verschillende specialistische kennis aanwezig. Het Kenniscentrum wil kennisvergaring en kennisdeling efficiënt laten verlopen voor zowel ouders als professionals. En niet alleen binnen maar ook buiten de sector. Hiervoor beschikt de site over een forum. Het Kenniscentrum maakt het zowel de ouders van kinderen met taalspraakmoeilijkheden als hulpverleners makkelijk om bij de juiste organisatie terecht te komen.

Het Kenniscentrum Taal & Spraak is opgericht om kennis van alle organisaties op het gebied van Taal & Spraak te bundelen. Initiatiefnemers zijn de Federatie van Nederlandse Audiologische Centra (FENAC), de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), en de besturen van de instellingen voor het onderwijs en de zorg aan leerlingen met gehoor en/of ernstige taalspraakmoeilijkheden (Siméa en SIAC).