Waterschap Reest en Wieden


en Wieden is uit

Huis-aan-huiskrant Waterpeil Reest en Wieden is uit

Waterpeil, de jaarlijkse huis-aan-huiskrant van waterschap Reest en Wieden is uit. De krant gaat over het waterschapswerk. In de krant wordt over een aantal projecten, onder andere over nieuwe gemalen in de Veenweidepolders, Dwingelderveld en over nieuwe sanitatie bericht. Projecten als nieuwe rioolwaterzuiveringen, kennis delen in Haïti en het visvriendelijk maken van de Reest, geven aan dat het waterschapmilieuzorg en maatschappelijk bewustzijn hoog in het vaandel heeft.

De lezers worden ook geïnformeerd over de vernieuwde site http://www.ikleefmetwater.nl/, hoe ze deel kunnen nemen aan het webpanel en dat ze het waterschap op Twitter kunnen volgen. De bewoners worden uitgedaagd mee te doen aan de fotowedstrijd Wie maakt de mooiste waterfoto? Ook staat in de krant een prijsvraag.

Wij staan voor veilig water

Dijkgraaf Marga Kool schrijft in deze krant dat Reest en Wieden als één van 25 waterschappen in Nederland onder andere staat voor veiligheid. Voor het laatst verloren in 1953 in ons land mensen door een grootschalige overstroming het leven. Marga Kool schrijft: "Wij stáán voor de veiligheid van onze inwoners! Juist nu door de klimaatverandering de zeespiegel zal stijgen, de winters natter en de zomers droger worden, werken wij aan de nodige maatregelen, aan dijken, gemalen, kades en watergangen. In de lage gebieden om wateroverlast te voorkomen, in de hoge gebieden om daar ook in de toekomst voldoende water te houden voor landbouw en natuur. Met andere landen in de wereld delen wij onze kennis, niet alleen van waterbeheer maar ook van afvalwaterzuivering. Het door u gekozen bestuur ziet er op toe dat het werk zo goed en goedkoop mogelijk wordt gedaan." Zij die eind volgende week geen krant hebben ontvangen kunnen een exemplaar aanvragen bij het waterschap of de krant lezen op de site http://www.reestenwieden.nl/
De krant is vormgegeven door Molenberg Media uit Zwolle.