Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 26 april

Alkmaar, 26-04-2011 o 14.00 uur

Snelheidscontrole

Hoorn, zondag 24 april

Op zondag hield de politie tussen 15.40 en 18.30 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N506 in Hoorn. Van de 1816 passantenreden er 169 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hiervan reden de snelsten 132 en 167 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Geld uit handen gegrist

Den Helder, zondag 24 april

Op zondagmiddag werd een echtpaar (62-jarige man en een 61-jarige vrouw) aangesproken door een man. Hij vertelde geld nodig te hebben voor benzine voor zijn auto. De man kreeg geld mee met de belofte hij het bedrag die dag nog terug zou betalen. s Avonds omstreeks 23.15 uur werd aangebeld bij het echtpaar op de Vinkenstraat in Den Helder. De man stond voor de deur met een biljet van honderd euro in zijn handen. Hij had helaas niet kleiner. De vrouw ging voordat zij het geld inde, eerst het wisselgeld halen. Toen zij hiermee in de deuropening verscheen, griste de man het wisselgeld uit de handen van de vrouw en ging er vandoor.

Heling bromfiets

Heerhugowaard, maandag 25 april

Op maandagmiddag omstreeks 13.00 uur, meldde zich een jongeman op het politiebureau. Hij vertelde op een website zijn gestolen bromfiets te koop te hebben zien staan. Hij had een afspraak met de verkoper gemaakt voor een proefrit. Bij deze proefrit bleek het vermoedelijk om zijn eigendom te gaan. Na de proefrit meldde het slachtoffer zich bij de politie. De politie heeft de bromfiets opgehaald bij een woning in Heerhugowaard. Korte tijd later meldde de 21-jarige uit Heiloo afkomstige verdachte zich.

De bromfiets is voor onderzoek in beslag genomen. De verdachte wordt op een later moment gehoord.

Alcoholcontrole

Wieringerwerf, maandag 25 april

Op maandagavond omstreeks 22.00 uur controleerde de politie op de Terpstraat in Wieringerwerf een 33-jarige Pool in een personenauto. De man ging er vandoor en parkeerde zijn auto op de Stek. Van hieraf probeerde hij er lopend tussenuit te knijpen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Aanvankelijk weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse, maar nadat een tolk hem de gang van zaken had uitgelegd, werkte hij mee. Uiteindelijk blies hij 935 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, maandag 25 april

Op maandagavond omstreeks 22.20 uur kreeg de politie melding over een fietser die op de Heilooer Tolweg fietste. Ter plaatse bleek de man inmiddels te zijn afgeslagen de Kennemerstraatweg op richting Heiloo. De verdachte, een 56-jarige man uit Broek op Langedijk, bleek heftig onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees uit dat hij 530 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is tweeënhalf keer het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal.

Stompetoren-Alkmaar, zaterdag 23 april

In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 20.00 en 05.00 uur, controleerde de politie op de Noordervaart in Stompetoren en de Schermerweg/Edisonweg in Alkmaar in totaal 541 bestuurders. Hiervan bleken er vier te veel te hebben gedronken. De bestuurders bliezen tussen de 270 en 505 ug/l.

Oudendijk, dinsdag 26 april

Op dinsdagmorgen omstreeks 03.40 uur meldde een voorbijganger dat een automobilist hevig heen en weer slingerde over de A7 onder Oudendijk. De politie probeerde de bestuurder te laten stoppen, maar hij negeerde stoptekens. Met een snelheid van wel 20 km per uur bleef hij de autosnelweg volgen. Uiteindelijk kon hij worden klemgereden. De bestuurder, 63-jarige man uit Wijdenes, bleek alcohol te hebben gebruikt. Een ademanalyse lukte niet. Om die reden werd bloed van de verdachte afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De politie nam het rijbewijs van de man in.

250 Euro boete

Heerhugowaard, maandag 25 april

Een 27-jarige Portugees kreeg maandagavond omstreeks 18.00 uur voor 250 euro aan verkeersboetes nadat hij was gecontroleerd op de Van Foreeststraat in Heerhugowaard. De man reed op een bromfiets en viel op omdat hij geen helm droeg. Bij controle bleek hij bovendien geen rijbewijs te hebben. Omdat het hier om een bestuurder ging die niet in Nederland was ingeschreven, kreeg hij direct een boete opgelegd voor het rijden zonder rijbewijs. Dit kostte de man 180 euro. Hier kwam nog een boete van 70 euro voor de helm bij. De man moest direct afrekenen.

Zeventienjarige aangehouden voor dronkenschap

Bovenkarspel, dinsdag 26 april

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.45 uur hield de politie een 17-jarige jongen uit Wervershoof aan in verband met ordeverstoring en openbare dronkenschap op de Hoofdstraat in Bovenkarspel. De verdachte was die avond in een café aan de Hoofdstraat. Hier zocht hij, onder invloed van alcohol, steeds de confrontatie met een groepje jongens. De horecaportiers hadden de partijen al een keer gescheiden en de verdachte naar buiten gedirigeerd. Steeds weer probeerde hij de groep jongens aan te vliegen.

De verdachte bleef uiteindelijk buiten op straat staan wachten tot de jongens naar buiten kwamen. Ook ditmaal probeerde hij hen aan te vliegen. De horecaportiers grepen de verdachte vervolgens beet en belden de politie. De politie kwam de verdachte halen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij een proces-verbaal wegens ordeverstoring en openbare dronkenschap.

Heling fiets

Den Helder, maandag 25 april

Op maandagmorgen hield de politie een 17-jarige jongen uit Den Helder aan op verdenking van diefstal of heling van een fiets. De eigenaar van de fiets had deze donderdag 21 april afgesloten neergezet bij de bank aan de Gravenstraat in Den Helder. Even later bleek de fiets gestolen te zijn. De eigenaar vond in het weekend zijn fiets terug in een advertentie op internet. Hij legde contact met de aanbieder en sprak af voor het begin van de middag op een adres aan de Ruygweg.

De eigenaar ging naar dit adres, vergezeld door de politie. Hier troffen zij de fiets en de verdachte.

De fiets werd in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde de fiets te hebben gevonden.