Gemeente Achtkarspelen


Inspraak ontwerp Kadernota Buitengebied 2011

Het is zover! De eerste contouren voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied zijn bekend. De gemeenteraad heeft op 7 april 2011 besloten de ontwerp Kadernota Buitengebied 2011 inspraakrijp te verklaren. In de nota is in hoofdlijnen de visie van de gemeente op de belangrijkste functies in het landelijk gebied geschetst en is vervolgens het ruimtelijk beleid per functie concreet beschreven.

Het nog geldende bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Achtkarspelen stamt uit 1992 en is aan vervanging toe. Er is voor gekozen om ter voorbereiding op het bestemmingsplan eerst een Kadernota op te stellen, waarin in hoofdlijnen de uitgangspunten voor het te voeren beleid worden geschetst voor de meest belangrijke thema's die in het landelijk gebied spelen. De Kadernota is niet zo concreet, dat per perceel nauwkeurig de bouw- en gebruiksmogelijkheden worden aangegeven. Dat gebeurt later bij het opstellen van het
voorontwerpbe-stemmingsplan. Op dat moment zal ook een ontwerp Structuurvisie Buitengebied worden opgesteld.

Zoals hiervoor al is aangegeven wordt op de ontwerp Kadernota Buitengebied 2011 inspraak verleend. Meer informatie hierover vindt u elders op deze pagina onder de rubriek `Romtlike ordening'.