Gemeente Ede

dinsdag, 26 april 2011

Trouwen op locatie in Ede

Bruidsparen in de gemeente Ede kunnen per 1 juli 2011 zelf hun huwelijkslocatie kiezen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Ede komt daarmee tegemoet aan een toenemende vraag van bruidsparen om op een bijzondere locatie te mogen trouwen. De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren.

Bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Ede komen steeds meer verzoeken binnen van burgers en horecabedrijven om trouwen op locatie mogelijk te maken.

Bijzondere dag

Burgers geven regelmatig aan op een andere locatie te willen trouwen dan de bestaande huwelijkslocaties. Bijvoorbeeld in de eigen woonkern, zoals Bennekom, Lunteren of Harskamp. Zij willen iets bijzonders maken van hun trouwdag. Horecabedrijven willen bruidsparen een compleet huwelijkspakket kunnen aanbieden: van huwelijksvoltrekking tot bruiloftsfeest en bruidssuite.

Toename

Het college van B en W verwacht dat het aantal verzoeken om op bijzondere locaties te mogen trouwen zal toenemen. Veel gemeenten zijn al tegemoet gekomen aan deze wens. Ook in de omgeving van Ede zijn de mogelijkheden de laatste jaren flink uitgebreid. Uit onderzoek blijkt dat inwoners van de gemeente er daarom regelmatig voor kiezen hun huwelijk niet in Ede, maar in omliggende gemeente te laten voltrekken.

Publieksvriendelijk

Trouwen op locatie is een mooie, aansprekende manier om uit te dragen dat de gemeente meer oog heeft voor wat de burger wil, zo vindt het college van B en W. `Wij vinden trouwen op locatie aansluiten op ons speerpunt om de dienstverlening richting burgers meer publieksvriendelijk te maken'.

Op dit moment heeft Ede drie huwelijkslocaties: het raadhuis, Huis Kernhem en Kasteel Hoekelum.