Gemeente Barneveld


Centrum voor Jeugd en Gezin in Barneveld feestelijk geopend

opening cjg barneveld

Wethouder Troost heeft woensdagochtend 20 april 2011 het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Barneveld feestelijk geopend. De gemeente Barneveld heeft aan de Bouwheerstraat 52 nu een centraal punt waar ouders, jongeren en professionals terecht kunnen voor vragen, informatie en advies over gezond en veilig opgroeien.

Opening CJG Barneveld
Wethouder Troost opende CJG Barneveld samen met een groot aantal kinderen en hun begeleiders. Gezamenlijk gooiden zij de gekleurde blikken omver die de toegangsdeur blokkeerde. Daarna gingen de ballonen de lucht in. Wethouder Troost: "CJG Barneveld is laagdrempelig. Ouders, opvoeders en professionals kunnen zo binnenlopen met een vraag over opvoeden en opgroeien. Dat was er nog niet in de gemeente Barneveld. Het is een goede voorziening en ik hoop dat veel ouders hier gebruik van gaan maken''.

Onder grote belangstelling van ouders, kinderen en professionals vond in de middag het feestelijke en gevarieerde openingsprogramma plaats. Veel bezoekers bezochten de presentaties van Tischa Neve, opvoedcoach en kinderpsycholoog en bekend van het TVprogramma Schatjes, over positief en creatief opvoeden. Ook de korte workshops over timemanagement voor gezinnen en pubers werden goed bezocht. De kinderen vermaakten zich met schmink, ballonnenkunstwerken, de poppendokter en lekkere ijsjes.

CJG Barneveld voor vragen over opvoeden en opgroeien Een eigenwijze kleuter, een zoontje die niet achter z'n Nintendo vandaan te krijgen is of een puberdochter die vindt dat midden in de nacht thuiskomen de normaalste zaak van de wereld is. Kinderen groeien en ontwikkelen zich. Opvoeden is leuk, maar kan tegelijkertijd veel vragen met zich meebrengen.

CJG Coördinator Karina van Triest: "Er zijn veel organisaties die iets voor de jeugd doen. CJG Barneveld is het centrale punt in Barneveld waar ouders, opvoeders en jeugd terecht kunnen met hun vragen over opvoeden en opgroeien. Wij zijn er voor kleine en grote vragen. Wij denken mee of proberen samen met de ouders, opvoeders en jongere de juiste weg te vinden naar passende hulp."

CJG Barneveld is vooralsnog gestart met een CJG-inlooppunt aan de Bouwheerstraat 52 in Barneveld en kijkt of er ook in andere kernen van de gemeente Barneveld een CJG-inlooppunt mogelijk is.

Krachten gebundeld in CJG Barneveld
Binnen CJG Barneveld werken verschillende organisaties samen die zich bezighouden met jeugd, ouders en opvoeders. In het CJG-gebouw aan de Bouwheerstraat 52 komen deze partners onder één dak samen. CJG Barneveld heeft daardoor een unieke positie in Barneveld.

Met ingang van 1 januari 2012 bestaat er in Nederland een landelijk dekkend netwerk van Centra voor Jeugd en Gezin. De CJG's moeten de 'front office' worden voor alle jeugdzorg.

Meer informatie
Meer weten? Bel CJG Barneveld 0342-414816, kijk op www.cjgbarneveld.nl of kom langs tijdens een van de inloopspreekuren aan de Bouwheerstraat 52 in Barneveld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl