Senior professionals dromen van retail of publieke sector

Persbericht van Experteer.nl

München, 26 april 2011

Senior professionals dromen van retail of publieke sector

München, 26 april 2011. Senior professionals willen het liefst werken in retail of voor de overheid. Daarnaast zijn ook financiële dienstverlening, consulting en de productie van consumentengoederen aantrekkelijk voor werknemers binnen het hogere segment van de arbeidsmarkt. Dit stelde de online carrière service Experteer (http://www.experteer.nl) vast na onderzoek van de carrièredoelen van haar leden.

Detailhandel meest gewilde branche in Nederland

De carrièredoelen van meer dan 60.000 abonnees op de carrière service Experteer liegen er niet om: bijna 18% onder hen ambieert een baan in de detailhandel. De tweede meest favoriete branche voor senior professionals is de overheid. Ruim 12,5% van alle abonnees geeft aan een baan in de publieke sector wel te zien zitten. Op de derde plaats komt de sector van de financiële dienstverlening met bijna 11%, gevolgd door consulting met ruim 10%. Fast moving consumer goods vervolledigt de top 5 van meest populaire bestemmingen voor senior professionals op zoek naar een nieuwe stap in hun carrière.

General management nog steeds droomrol

General management is nog steeds de functie die de voorkeur geniet van de meeste senior professionals. Ondanks de hoge werkdruk waarmee executives te kampen hebben stelt bijna 15% van alle abonnees een general management functie als doel. Op de tweede plaats komt consulting met ruim 10%. Traditionele functies sales en marketing maken respectievelijk 10,1 en 6,7 percent van de carrièredoelen uit. De top 5 van meest begeerde functies wordt vervolledigd door strategie, mergers & acquisitions met ruim 6%.

Over Experteer

Experteer, de toonaangevende carrièreservice voor senior professionals, biedt meer dan 80.000 vacatures met salarissen vanaf Euro 60.000 en een netwerk van 8.000 vooraanstaande headhunters. De Premium service richt zich op ervaren specialisten en managers die bezig zijn met de volgende stap in hun carrière of simpelweg het banenaanbod en hun eigen marktwaarde in de gaten willen houden. Vacatures worden geplaatst door headhunters en geselecteerd door een team van onafhankelijke analisten, die voortdurend de markt onderzoeken, elke baan classificeren en van een salarisbenchmark
voorzien. Experteer's unieke matching technologie stelt 2 miljoen ingeschreven abonnees op de hoogte, betreffende banen die nauwkeurig aansluiten op hun ervaring, expertise en carrièredoelen. De online carrière service biedt tevens kosteloze toegang en waardevolle netwerkmogelijkheden voor headhunters. Experteer werd in juli 2005 opgericht door Holtzbrinck Ventures GmbH, een dochterbedrijf van de Georg von Holtzbrinck uitgeversgroep, en heeft haar hoofdkantoor in München.

Meer informatie kan worden gevonden op http://www.experteer.nl of via de domeinnaam van de service van elk land waarin het actief is:.de/.com/.ch/.fr/.co.uk/.be/.at/.it/.es en us.experteer.com.

Links:
http://www.experteer.nl/



Razende Robot Reporter