Gemeente Overbetuwe


Werkzaamheden Nieuwe Aamsestraat Elst

Het gedeelte van de Nieuwe Aamsestraat in Elst tussen de twee bestaande rotondes wordt heringericht. Het verkeer richting centrum Elst kan tijdens de werkzaamheden één van de weghelften gebruiken. Verkeer vanuit Elst richting de A325 wordt omgeleid. U kunt enige overlast ondervinden. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wanneer en hoelang?

De werkzaamheden starten 26 april en duren ongeveer twaalf weken. De herinrichting is naar verwachting medio juli afgerond.

Wat gaat er gebeuren?

Het weggedeelte tussen de rotondes krijgt gescheiden rijbanen, een (gedeeltelijk) overrijdbare middenberm en langs de weg komen vrijliggende fietspaden. De bestaande verharding van rijbaan en fietspaden wordt vervangen. Het fietspad aan de zuidzijde wordt vervangen en deels ingericht als ventweg. Ook krijgt de Lanenbuurt in Westeraam een aansluiting op de Nieuwe Aamsestraat. De uitvoering van het werk gebeurt in opdracht en onder verantwoordelijkheid van de Grondexploitatiemaatschappij Westeraam. De uitvoering gebeurt door KWS.

Waarom?

Het deel van de Nieuwe Aamsestraat dat nu wordt aangepakt is een onderdeel van de tangent. Een soort rondweg om het centrum van Elst. Het doel van de tangentstructuur is de verkeersdruk op de wegen naar en in het centrum te verminderen, de doorstroming te bevorderen en de veiligheid te verhogen

Uivoering werk in twee fasen

De uitvoering van het werk gebeurt in twee fasen. Eerst het werk aan het noordelijk deel van de weg. Daarna is de zuidelijke weghelft aan de beurt. Verkeer richting centrum Elst kan tijdens de werkzaamheden slechts één van de weghelften gebruiken. Het verkeer vanuit Elst richting A325 wordt omgeleid via de Industrieweg Oost, Nijverheidsweg en Pascalweg.

Omleiding

Op het betreffende weggedeelte van de Nieuwe Aamsestraat is gedurende de werkzaamheden eenrichtingverkeer van toepassing. Bedrijven en woningen langs de Nieuwe Aamsestraat blijven bereikbaar, maar wel vanaf slechts één richting. Fietsers en voetgangers moeten tijdens de eerste fase in twee richtingen over het fietspad aan de zuidzijde van de Nieuwe Aamsestraat rijden. In de tweede fase moeten fietsers in twee richtingen over het nieuw aangelegde fietspad aan de noordzijde van de Nieuwe Aamsestraat rijden.

Voor meer informatie over werk aan de weg in de gemeente, kunt u kijken op www.overbetuwe.nl - actueel - werk in uitvoering. Hier vindt u ook nog meer informatie over de werkzaamheden aan de Aamsestraat.

werkzaamheden aamsestraat