Politie Kennemerland

Drankrijders aangehouden: zware drinkers raken rijbewijs kwijt

KENNEMERLAND, 26-04-2011

Afgelopen paasweekend zijn door de politie meerdere drankrijders uit het verkeer gehaald en aangehouden. Opmerkelijk was dat een flink aantal beginnend bestuurders onder invloed werd aangehouden; van sommigen werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij ernstig onder invloed hadden gereden.

HAARLEM, 25 april - Rond 04:00 uur werd op de Leidsevaart in Haarlem een 21-jarige Haarlemmer aangehouden die ernstig onder invloed van alcohol had gereden. Deze beginnend bestuurder bleek zo ernstig onder invloed dat zijn rijbewijs direct door de politie werd ingevorderd.

ZANDVOORT, 25 april - Rond 01:00 uur heeft de politie een 30-jarige inwoner van Uithoorn aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. De man werd aangehouden in de Kostverlorenstraat.

HAARLEM, 24 april - De politie heeft het rijbewijs ingevorderd in de nacht van zondag op maandag van een 17-jarige Haarlemmer die ernstig onder invloed op zijn bromfiets had gereden in de Korte Veerstraat.Tegen de Haarlemmer is proces-verbaal opgemaakt en hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

HEEMSKERK, 23 april - De politie heeft rond 22:30 uur een 19-jarige Beverwijker aangehouden op de Beneluxlaan, op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Deze beginnend bestuurder bleek onder invloed te verkeren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UITGEEST, 23 april - De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige scooterbestuurder, die onder invloed van alcohol had gereden en betrokken was geweest bij een aanrijding met een personenauto. Deze aanrijding had plaatsgevonden op de Parallelweg in Uitgeest. De scooterbestuurder verklaarde dat hij te laat een personenauto had zien aankomen en niet op tijd meer kon uitwijken, waardoor een aanrijding ontstond. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP, 23 april - Een 24-jarige Hoofddorper werd rond 02:00 uur aangehouden op de Concourslaan, omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. Ook deze beginnend bestuurder bleek zo ernstig onder invloed van alcohol te verkeren, dat de politie direct zijn rijbewijs invorderde.

IJMUIDEN, 23 april - Een 52-jarige Amsterdammer trok op de Kennemerlaan rond 01:30 uur de aandacht van de politie, omdat hij slingerend met zijn auto over de weg reed. De Amsterdammer bleek dan ook veel te diep in het glaasje te hebben gekeken: hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De politie vorderde zijn rijbewijs in en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 22 april - De politie heeft rond 23:50 uur een 48-jarige Duitse automobilist aangehouden, die onder invloed van alcohol over de Verspronckweg reed. De duitse toerist bleek boven de limiet te blazen op het politiebureau. Na overleg met de officier van justitie heeft de toerist een rijverbod en een schikkingsvoorstel gekregen van enkele honderden euro's.

HAARLEM, 23 april - Rond 00:15 uur werd een 39-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto had gereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 22 april - Een 35-jarige Haarlemmer werd op de Boerhaavelaan aangehouden, nadat hij rond 19:15 uur onder invloed van alcohol had gereden. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 22 april - De politie heeft op de Planetenlaan meerdere drankrijders aangehouden. Hierbij de resultaten: rond 21:05 uur een 32-jarige Haarlemmer aangehouden die onder invloed van alcohol in zijn auto had gereden. de man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook werd op de Planetenlaan een 61-jarigte Spaarndammer aangehouden onder invloed van alcohol. Dit was rond 20:40 uur. De Spaarndammer bleek eveneens onder invloed van alcohol te hebben gereden; hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 32-jarige bromfietser uit Haarlem liep ook op de Planetenlaan tegen de lamp, toen bij hem een blaastest werd afgenomen. De Haarlemse bromfietser verkeerde onder invloed van alcohol en ook hij werd aangehouden. Ook hij kreeg proces-verbaal. Een 45-jarige automobilist uit Haarlem bleek na een blaastest eveneens onder invloed te verkeren: tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 23 april - Politieagenten hielden omstreeks 02.20 uur op de Verspronckweg een 22-jarige Utrechtse automobilist opnieuw aan. Hij had een uur daarvoor een bekeuring gekregen, verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen. Daarbij was van hem een bloedproef afgenomen, zijn rijbewijs ingevorderd en hem was een rijverbod opgelegd. Hij trok zich daar niets van aan en was opnieuw in zijn auto gestapt. Hij is naar het politiebureau overgebracht waar een nieuw proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.