Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 26-04-2011

Burenruzie escaleert, vader en zoon onder verzet aangehouden

ROOSENDAAL: Politieagenten moesten maandagavond 25 april in actie komen bij een

Burenruzie in de wijk Langdonk in Roosendaal. Een 60-jarige man vertelde dat hij door zijn 22-jarige buurjongen was mishandeld. De man deed aangifte van mishandeling. Hij zou geschopt en geslagen zijn, nadat er onenigheid was ontstaan over honden. Op basis van de aangifte besloot de politie over te gaan tot de arrestatie van de 22-jarige buurjongen. De familie van de jongeman probeerde dat met geweld tegen te houden. Vader sloeg daarbij een agent op het gezicht. Ook hij werd aangehouden.

Roosendaler (47) moet 7 dagen de cel in

ROOSENDAAL: Een melding over een relationele twist heet zondagavond rond 18.00 uur de arrestatie van een 47-jarige Roosendaler opgeleverd. Deze man stond nog in het opsporingsregister omdat hij een boete van 474 euro of 7 dagen zitten had openstaan. Agenten kregen een melding van een ruzie tussen een vrouw en haar ex vriend. Ter plaatse zagen de dienders nog net een auto wegrijden. Deze auto werd op de Amperestraat aan de kant gezet. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder spullen wilde ophalen bij zijn ex. Daarover ontstond een conflict. Bij navraag bleek dat hij nog 7 dagen moest zitten of een boete van 474 euro betalen, daar hij geen geld had, werd hij ingesloten.

Hennepkwekerij na melding ontdekt in loods

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht na een tip in een loods achter de Rembrandtstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk waren inbrekers vannacht bezig om de planten te stelen. Er zijn twee aanhoudingen verricht, het gaat om mannen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de diefstal.

De politie kreeg rond 04.00 uur een melding dat er drie mannen op het dak van een loods zaten. Agenten klommen het dak op en vonden daar een aantal zakken hennep. Ook bleek er een gat in het dak gemaakt te zijn. Er hing een sterke hennepgeur. Bij verder onderzoek werd in de loods in twee ruimten een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ruim 1000 planten. Een deel van de plantage was zeer recent geoogst. Op het Comboplein werd een auto staande gehouden met daarin twee mannen uit Bergen op Zoom (18 en 19 jaar). Zij werden aangehouden omdat er informatie was dat de inzittenden van deze auto uit het leegstaande pand gekomen waren. Zij werden ingesloten, maar zijn vandaag na verhoor in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de exploitant en de diefstal wordt voortgezet.

Politie waarschuwt voor oplichter

ROOSENDAAL: De politie waarschuwt een 37-jarige man uit Roosendaal die vorige week met een zielig verhaal geld probeerde los te peuteren.

In beide gevallen klampte de Roosendaler een voorbijganger aan en vertelde dat hij dringend geld nodig had. Het geld was bedoeld voor de medische behandeling van zijn ernstig zieke hond. De man beloofde om het geleende geld later terug te brengen. Vanuit medelijden kreeg de man tot twee keer toe geld in handen. In beide gevallen verscheen hij later aan de voordeur van de gedupeerden. Niet om het geld terug te brengen maar om nog een extra bedrag los te krijgen. Dat lukte hem. De wijkagent weet om wie het gaat en is met de zaak bezig is. De politie adviseert mensen niet in te gaan op dit soort verhalen en geen geld te geven.

Er zijn nog andere preventieve maatregelen om oplichting te voorkomen:

Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.

Laat een collectant niet onbewaakt bij de voordeur achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld.

Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen, schoorsteenvegen of ramen lappen, leg dan van tevoren (schriftelijk) de prijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel. Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren.

Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. De verkoper moet u wettelijk 8 dagen bedenktijd geven, zodat u nog kunt annuleren.

Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent

Auteurs
Jeroen Steenmeijer / Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-04-2011 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |