Saxion
BR>

ma 11 april 2011

Saxion onderzoekt zorg voor oudere orthopedische patient

Het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie van Saxion en de Birmingham City University hebben met de zorginstellingen Medisch Spectrum Twente (MST) en Coventry Warwick University Hospital (CWUH) een convenant ondertekend om de zorg rondom de oude

Zowel in Nederland als in Engeland is de kwaliteit van leven van de geopereerde oudere patiënt afhankelijk van het verloop van de chirurgische ingreep, maar vooral ook van het traject daarna. Er is een groot risico dat de patiënt blijvend terugvalt als niet onmiddellijk en adequaat wordt gehandeld. Goede samenwerking en afstemming van de verpleegkundigen met zowel andere disciplines binnen het ziekenhuis als ook met professionals van zorginstellingen buiten het ziekenhuis, is cruciaal.

Samen met deskundigen van o.a. Saxion wordt onderzoek gedaan naar nieuwe, innoverende werkvormen voor de zorgprofessional. Daarnaast wordt door de betrokken partijen kennis uitgewisseld in de vorm van gastlessen, studiereizen, docent- en studentuitwisseling en het ontwikkelen van een website.

Het gaat om een internationaal RAAK-project. RAAK (Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie) is een regeling vanuit het Ministerie van OCW.