Gemeente Coevorden

Tijdscapsule over 50 jaar weer open

dinsdag 26 april 2011

Met 61,5 procent van de stemmen heeft u er voor gekozen om de Tijdscapsule over 50 jaar te openen. De kist, met daarin allerlei documenten en voorwerpen die een beeld geven van deze tijd, krijgt een plek in het Hof van Coevorden.

Bij de publieksopening op 14 mei 2011 wordt de kist voor 50 jaar opgesloten in één van de muren van het gemeentehuis. Tussen de Publiekshal en het Grand Café de Heeren van Coevorden zit een nis in de muur waar de Tijdscapsule wordt geplaatst. Die ruimte wordt vervolgens om 10.15 uur afgesloten door de burgemeester en de Miss en Mini-miss Ganzenhoedster, door middel van het plaatsen van een plaquette.

De kist is gevuld met bijdragen vanuit de hele gemeente. Inwoners, verenigingen en bedrijven hebben voorwerpen, tekst, beeld en geluid ingeleverd. Al deze materialen laten de volgende generatie over 50 jaar zien hoe wij nu leven. Dan mag de kist worden geopend en kan iedereen zien wat er is verzameld.

Voorbeelden van bijdragen aan de Tijdscapsule zijn een boekje en een dvd over de 90e editie van het Zuidenveld in 2010, verschillende uitgaven van de Stichting Streekeigen Sleen, een cd van The Oxford Miners en een T-shirt en jubileumboek van Sweelpop.