Belgische Federale Overheid



Online motorgame promoot defensief rijden

Datum: 26 april 2011

In veel motorongevallen blijken andere bestuurders de motorrijder niet of te laat te hebben opgemerkt. Motorrijders rekenen er dus beter niet op dat de anderen hen wel zullen zien. Dat is het uitgangspunt van de BIVV-campagne die sinds 4 april loopt, en die sinds deze week wordt aangevuld met een onlinewedstrijd voor motorrijders die het belang van defensief rijden benadrukt.

De wedstrijd loopt tot 20 mei 2011 op www.goforzero.be, en via www.facebook.com/goforzero.
Het doel van de wedstrijd bestaat erin om in 280 seconden een parcours met obstakels af te leggen en daarbij de snelheidslimiet te respecteren. Wie te snel rijdt, krijgt niet te ontwijken hindernissen op zijn route. Per obstakel dat de speler raakt, verliest hij punten. De spelers met de beste scores maken kans op een prijs, waaronder gratis motorverzekeringen 'burgerlijke aansprakelijkheid' van Ethias, motorrijstages voor gevorderden en motorvesten, -rugzakken en
-handschoenen van Richa.

In 2009 vielen onder motorrijders 137 doden en 888 zwaargewonden in ons land. Motorrijders maken daarmee ongeveer 12 % uit van het totale aantal doden en zwaargewonden in het verkeer, terwijl ze slechts 1 % van het totaal aantal kilometers afleggen. Deze cijfers zijn tekenend voor het verhoogde risico dat motorrijders lopen.